Volledig scherm
PREMIUM
Café Confetti in Apeldoorn. © André Holterman

Café Confetti pikt straf burgemeester Apeldoorn niet

Café Confetti sleept de gemeente Apeldoorn voor de rechter. Het café op het Caterplein moet van de burgemeester een week lang 's nachts een paar uur eerder dicht, omdat het werd ‘betrapt’ op het na drie uur nog binnenlaten van gasten. De onafhankelijke bezwarencommissie noemt de straf wel erg zwaar, maar de burgemeester doet daar niets mee.

Het is de laatste tijd schering en inslag: horecagelegenheden die bezwaar maken tegen gemeentelijke sancties. Vorige week sprak de gemeente tegen dat ze bezig is aan een kruistocht tegen ‘stoute kroegbazen’. Feit is echter dat kort na elkaar Confetti, Café Willy's en de Flierefluiter in het geweer kwamen tegen straffen die burgemeester Petra van Wingerden hun oplegde.

  1. Urolift voor prostaatpatiënt uit Apeldoorn geschenk uit de hemel: ‘Ik kan weer mountainbiken’
    PREMIUM

    Urolift voor prostaatpa­tiënt uit Apeldoorn geschenk uit de hemel: ‘Ik kan weer mountainbi­ken’

    Problemen met plassen, het gevoel de blaas niet te kunnen ledigen? Liefst 40 procent van de mannen boven de vijftig jaar kampt er in min of meerdere mate mee. Voor sommigen biedt het nieuwe zogenoemde UroLift-systeem soelaas, een behandeling die slechts in vier Nederlandse ziekenhuizen mogelijk is, waaronder Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen. Voor Apeldoorner Henry van der Zande (53) een geschenk uit de hemel. ,,Ik kan mijn sportieve passie, mountainbiken, nu weer oppakken.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn