Volledig scherm
Wilmar van Riggelen van Café Willy’s. © Archief, Maarten Sprangh

Café Willy’s haalt bakzeil bij hoogste rechter en is nachtontheffing in Apeldoorn vier weken kwijt

Café Willy’s is zijn ontheffing om 's nachts tot 4.00 uur te mogen tappen vier weken lang kwijt. Dat blijkt een uitspraak van de voorzieningenrechter van de Raad van State. Die noemde het vandaag terecht dat de burgemeester deze maatregel nam tegen cafébaas Wilmar van Riggelen. 

De politie zag op 19 februari na 3.00 uur een klant naar binnen gaan. Cafés met een nachtontheffing mogen weliswaar tot 4.00 uur doortappen, maar na drieën mogen ze geen bezoekers meer binnenlaten. Bij cafés zonder zo'n ontheffing moeten de gasten om 2.00 uur naar huis en doordeweeks zelfs nog een uur eerder. 

Nachtdienst

Volgens Van Riggelen ging het om een medewerker die de nachtdienst van een andere barmedewerker overnam. De kroegbaas heeft dat gezegd tegen de verbalisant maar daarvan is in het proces-verbaal niets terug te vinden, zegt hij. Van Riggelen vindt dan ook dat het proces verbaal niet klopt.

De voorzieningenrechter vindt echter dat de burgemeester mag uitgaan van de juistheid van het proces-verbaal. Volgens de politie ging het om een klant. Een werknemer die op dat moment niet aan het werk is, wordt ook als klant beschouwd.

Tweede keer

Twee weken geleden bij de Raad van State benadrukte een woordvoerster van de burgemeester dat Van Riggelen al eerder zijn nachtontheffing kwijtraakte voor eenzelfde overtreding. Toen werd dat met een week bestraft.

  1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
    PREMIUM
    VIDEO

    Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

    Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn