De vraag of er luxe stacaravans mogen komen op De Parelhoeve is door de Raad van State niet makkelijk te beantwoorden. ,,Ik wil het wel gaan bekijken, maar ik beloof niets'', meldt rechter en staatsraad Rosa Uijlenburg.
Volledig scherm
PREMIUM
De vraag of er luxe stacaravans mogen komen op De Parelhoeve is door de Raad van State niet makkelijk te beantwoorden. ,,Ik wil het wel gaan bekijken, maar ik beloof niets'', meldt rechter en staatsraad Rosa Uijlenburg. © Maarten Sprangh

Camping De Parelhoeve in Wenum-Wiesel blijft deze zomer dicht vanwege conflict over luxe stacaravans

Kampeerders met caravans, campers en tenten kunnen dit zomerseizoen camping De Parelhoeve in Wenum-Wiesel links laten liggen, bleek vandaag tijdens een spoedzaak bij de Raad van State. Want eigenaar Albert Thijssen wil het kampeerterrein omvormen tot recreatiepark met zogenoemde movables, oftewel stacaravans met wat meer cachet.

 1. ‘Oplichting bij Apeldoornse garage’, branche-organisatie: ‘Deze man mag nooit meer een auto verkopen’
  PREMIUM
  video
  4

  ‘Oplichting bij Apeldoorn­se garage’, bran­che-organisa­tie: ‘Deze man mag nooit meer een auto verkopen’

  Autohuis Wilmers uit Apeldoorn licht klanten op met teruggedraaide kilometertellers. Dat stelt de Vereniging Aanpak Tellerfraude (VAT). De helft van de auto’s van Wilmers reed meer dan dat er daadwerkelijk op het dashboard staat, aldus de VAT. De vereniging heeft aangifte gedaan tegen eigenaar Harm Schild en gedupeerden stappen naar de rechter. Schild ontkent alle aantijgingen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn