Volledig scherm
© ANP

CDA Apeldoorn: limiet op A1 en A50 moet snel naar 100 per uur

Apeldoorn moet werk maken van verlaging van de maximumsnelheid op A1 en A50, naar 100 kilometer per uur. Dat benadrukt het CDA in deze gemeente.

De gemeenteraad van Apeldoorn besloot in maart van dit jaar dat de gemeente in Den Haag zou moeten gaan pleiten voor een dergelijke verlaging. Het CDA wil nu weten wat er sindsdien daadwerkelijk is ondernomen om dat gedaan te krijgen.

Stikstof

De aanleiding om daar nu naar te informeren is een aankondiging van het kabinet, vorige week, dat op een aantal snelwegen de maximumsnelheid wordt aangepast. Ook op de A1 tussen Barneveld en knooppunt Beekbergen, en de A50 tussen Beekbergen en Epe, zal per 1 oktober de limiet van 130 naar 120 kilometer per uur gaan. Dat heeft te maken met de stikstofuitstoot.

Voor het CDA is die ingreep een argument om juist met nadruk voor verdere verlaging naar 100 per uur te pleiten. In maart maande de lokale politiek burgemeester en wethouders al tot spoed met die lobby. Reden voor het CDA om hen tijdens de eerste vergadering van de gemeenteraad na de zomer aan de tand te voelen. Dat gebeurt volgende week donderdag.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn