Volledig scherm
Een roedel wolven. Foto ter illustratie. © Shutterstock

CDA Gelderland: moet de wolf nog wel worden beschermd?

De terugkeer van de wolf baart het CDA Gelderland zorgen. De Statenfractie wil dat er pro-actiever wordt nagedacht over de wenselijkheid en de gevolgen hiervan. ,,Misschien moet de beschermde status van het dier worden heroverwogen."

Het afgelopen jaar duikt de wolf steeds vaker op in ons land. Ook in Gelderland is het roofdier inmiddels meerdere keren gespot. Deze week werd bekend dat een wolf begin juni een bloedbad heeft aangericht in Laag Zuthem. Er werden 26 schapen gedood. ,,Het is een kwestie van tijd voordat de eerste wolven zich weer permanent in onze provincie vestigen, met alle gevolgen van dien", aldus het CDA Gelderland.

De Statenfractie wil een open discussie over de wolf. Dat is hard nodig nu vrijwel zeker is dat roofdier definitief terugkeert in ons land, vindt Statenlid Engelina van Steenbrugge. ,,De beschermde status van de wolf zou bijvoorbeeld heroverwogen kunnen worden. Daarnaast willen we weten hoe in onze provincie om wordt gegaan met schademeldingen als gevolg van wolvenoverlast."

Het CDA vindt dat haast geboden is, zodat de provincie Gelderland straks niet achter de feiten aanloopt als de wolf zich definitief in ons land heeft gevestigd. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn