Volledig scherm
PREMIUM
Yasemin Cegerek. © Marjolein Hermans

Cegerek: gemeente Apeldoorn moet organisaties helpen met huisvesting

Vrijwilligersorganisaties die ter ziele gaan door gebrek aan huisvesting; de gemeente Apeldoorn moet een actieve rol gaan spelen om dat te voorkomen. Dat stelt voormalig Tweede Kamerlid Yasemin Cegerek, sinds kort voorzitter van het plaatselijke Platform Mondial. Aanleiding voor haar oproep is het dreigende dakloos worden van de stichting Derde Hands.

Derde Hands is een van de circa dertig organisaties die zijn aangesloten bij Mondial. In december werd duidelijk dat het einde dreigt voor de stichting omdat ze voor 1 april het huidige onderkomen aan de Imkersplaats moet verlaten. Wethouder Wim Willems beloofde de gemeenteraad dat Derde Hands hulp kan verwachten van de gemeente, in de zoektocht naar nieuw onderdak. Volgens Cegerek heeft Mondial ‘ook aangeklopt bij de gemeente’ om daar op aan te dringen, maar is er ‘nog niet echt beweging'.  

  1. Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen
    PREMIUM
    Vijf vragen

    Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschij­nen

    Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn