Volledig scherm
PREMIUM
Yasemin Cegerek. © Marjolein Hermans

Cegerek: gemeente Apeldoorn moet organisaties helpen met huisvesting

Vrijwilligersorganisaties die ter ziele gaan door gebrek aan huisvesting; de gemeente Apeldoorn moet een actieve rol gaan spelen om dat te voorkomen. Dat stelt voormalig Tweede Kamerlid Yasemin Cegerek, sinds kort voorzitter van het plaatselijke Platform Mondial. Aanleiding voor haar oproep is het dreigende dakloos worden van de stichting Derde Hands.

Derde Hands is een van de circa dertig organisaties die zijn aangesloten bij Mondial. In december werd duidelijk dat het einde dreigt voor de stichting omdat ze voor 1 april het huidige onderkomen aan de Imkersplaats moet verlaten. Wethouder Wim Willems beloofde de gemeenteraad dat Derde Hands hulp kan verwachten van de gemeente, in de zoektocht naar nieuw onderdak. Volgens Cegerek heeft Mondial ‘ook aangeklopt bij de gemeente’ om daar op aan te dringen, maar is er ‘nog niet echt beweging'.  

  1. Veluwse wisentstier mag zich in Brabant voortplanten

    Veluwse wisent­stier mag zich in Brabant voortplan­ten

    Een wisentstier die op de Veluwe is geboren is gisteren naar de Maashorst in Brabant gebracht. Hij mag zich bij de kudde daar gaan voortplanten. Ook een jonge wisent uit Natuurpark Lelystad is naar de Maashorst verhuisd. De stieren zijn genetisch niet verwant aan elkaar en aan de kudde. Daardoor kan de kudde zich verder uitbreiden zonder kans op inteelt. Er zijn nu nog vier wisenten die in een afgesloten gebied bij Radio Kootwijk rondlopen. Het is de bedoeling dat er een stier van buiten bij komt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn