Chaos op A50 tussen Apeldoorn en Arnhem na ongeval met vrachtwagens

update & videoOp de A50 tussen Apeldoorn en Arnhem staat bijna 15 kilometer file na een groot verkeersongeval op de A12 met meerdere vrachtwagens bij knooppunt Waterberg. De A12 is compleet geblokkeerd, waardoor het verkeer in de omgeving volledig vastloopt.

Het ongeluk bij de afslag Apeldoorn/Zwolle begon met een vrachtwagen die richting Utrecht reed. Om vooralsnog onduidelijke redenen schoot het voertuig van de weg af, reed dwars door de middenberm en belandde op de andere weghelft. Daar botste de combinatie op twee andere vrachtwagens die richting Duitsland reden.

(Verhaal gaat onder de foto verder.)

Volledig scherm
Flinke schade aan betrokken vrachtwagens op de A12 bij Arnhem. © Gerard Burgers

Chauffeur zwaargewond

Een van de chauffeurs raakte door het ongeluk bekneld in zijn truck en is door de brandweer bevrijd. Hij raakte zwaargewond, maar is volgens een politiewoordvoerder wel aanspreekbaar.

De weg raakte door de chaos compleet geblokkeerd, waardoor het verkeer in de omgeving maandag volledig vastloopt. Het getroffen deel van de A12 richting Duitsland is vermoedelijk tot 20.00 uur dicht, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

De wegbeheerder adviseert om te rijden via de A50, A15 en A325. In de richting van Utrecht wordt verkeer over de vluchtstrook geleid. Om het ingesloten verkeer erlangs te laten, haalt Rijkswaterstaat de vangrail eruit.

(Kijk hieronder voor meer foto's.)

Volledig scherm
Groot ongeluk met vrachtwagens op de A12 bij Arnhem. © Martin Heitink / Persbureau Heitink
Volledig scherm
Zwaar ongeluk met vrachtwagen op A12 bij Arnhem. © Rijkswaterstaat
Volledig scherm
Ongeluk A12. © Rijkswaterstaat

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn