Chris werd opgegeven in Nederland, maar overleefde in Duitsland: ‘Alsof er hier niet genoeg voor hem gevochten is’

met videoAngelique Sas uit Apeldoorn staat voor een onmogelijke keuze als haar man Chris Tolsma doodziek wordt van corona. Drie Nederlandse ziekenhuizen geven hem op. Een Duits ziekenhuis wil wel doorbehandelen, maar het transport kan zijn dood betekenen. Over haar besluit en de gevolgen schreef ze een boek. ,,Het is geen aanklacht, wel een oproep.’’

24 reacties

  • E. Lentekind- De Jong

    3 maanden geleden
    Wat toch simpel om aan alles en iedereen de schuld te geven op het gebied van de zorg. Vooral Rutte lijkt een makkelijke prooi voor de vele toetsenbord helden. Vorig jaar was een Turkse dame opgegeven in het Zwolse ziekenhuis en in Turkije wisten ze het beter en konden ze haar beter maken. Het resultaat is dat ze inmiddels overleden is. Laten we over een jaar kijken hoe het met deze mijnheer gaat.
  • G. Schouten

    4 maanden geleden
    Veltkamp een prima inhoudelijk en bij mij bekend verhaal van u. Nederland is onder de kabinetten Rutte verworden tot een ziek land. Visieloos met enorm onopgeloste geldverslindende crises. Ongeremde migratie bijv. Waarbij de stikstofsoap niets voorstelt. Waar straks een floriserende en geldopleverende agro-sector geslachtofferd mag worden voor beton, infrastructuur en sociaalmaatschappelijke verschraling. Natuur en groene ruimte zijn hierbij wel de verliezers.
  • HJ Veltkamp

    4 maanden geleden
    @G.Schouten. In Duitsland mag gezondheid wat kosten. Ten tijde van corona veel hand geklap voor de verplegenden maar toen de de beloofde €1000,- uitgekeerd moest worden was de regering niet thuis. Nu je koeien. Mijn buurman heeft ze. In de landbouw is de gezondheid veel beter geregeld dan bij de mensen. Elke maand komt de veearts kijken en worden er bloedmonster genomen en van alles onderzocht om te kijken of de gezondheid stabiel is. Waarom kan dat in de veehouderij wel en bij mensen niet?
  • G. Schouten

    4 maanden geleden
    Yvonne Dijk volgens mij maakt u zich eerder druk om een zieke koe dan om een gehuwde jonge vader. Wees blij voor dat gezin dat hun vader nog bij hen is. Blijkbaar ontbreekt het aan enig menselijk inlevingsgevoel bij u. Wat een misplaatste, onnozele en overbodig zalvende woorden.
  • J Timmerman

    4 maanden geleden
    Het zit zo en niet anders: hoe meer capaciteit/IC-bedden, hoe meer ruimte (lett en fig) om langer (door) te behandelen en hoe meer voordeel vd twijfel geven een optie zou zijn... Op veel van onze IC's was/is er al jaren een dagelijkse "strijd" om de bedden. Dus capaciteit bepaalt mede om door te gaan of niet, helaas is dat gewoon een feit. Onze dokters hebben zeker niet gekozen voor minder dus wie wel laat zich raden.