Sinds de start van PlusOV in 2016 zijn er problemen. Daarnaast is het ook financieel een debacle. Afgelopen jaar werd 1,8 miljoen verlies geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinds de start van PlusOV in 2016 zijn er problemen. Daarnaast is het ook financieel een debacle. Afgelopen jaar werd 1,8 miljoen verlies geleden. © Kevin Hagens

ChristenUnie wil dat Apeldoorn uit PlusOV stapt

De ChristenUnie in Apeldoorn wil dat de gemeente Apeldoorn uit PlusOV stapt. De partij dient daar volgende week tijdens de gemeenteraadsvergadering een voorstel voor in. SP en Gemeentebelangen pleiten al langer voor een PlusOV-exit.

ChristenUnie Apeldoorn zegt de afgelopen weken veel ervaringen en klachten van cliënten en betrokkenen te hebben geïnventariseerd. 'Wij kunnen op dit moment niet anders dan concluderen dat de beloofde verbeteringen van voor de zomer niet zijn waargemaakt, en dat opnieuw veel kwetsbare kinderen en cliënten hier de dupe van zijn geworden' stelt raadslid Hanna Riezebos op de site van haar partij.

De Apeldoornse ChristenUnie vindt dat de vervoersregeling 'zo dicht mogelijk' bij de inwoners moet worden georganiseerd, dus op gemeenteniveau. De partij vraagt het college van B&W nog voor het einde van het jaar met een nieuwe oplossing en vervoersregeling te komen.  

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn