Volledig scherm
Foto ter illustratie. © CEES BAARS

ChristenUnie wil verbod op voeren wilde zwijnen in Apeldoorn

Wilde zwijnen voeren in Apeldoorn? Als het aan de Apeldoornse gemeenteraad ligt wordt je daar straks via controleurs van de gemeente voor beboet. De ChristenUnie pleit ervoor om een verbod tot (bij)voeren van wilde zwijnen op de te nemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Ook nu is het al verboden om wilde zwijnen te voeren, dit is vastgelegd in de Wet Natuurbescherming. Maar volgens de Apeldoornse partij is het handiger om dit via de apv te regelen, waardoor de aanpak makkelijker wordt. ,,Een bonnetje schrijven is veel praktischer dan dat je via de Wet Natuurbescherming gaat handhaven. Dan moet je iemand als verdachte aanwijzen, verhoren. Een bon schrijven is wat dat betreft veel praktischer'', stelt Peter Kranenburg van de ChristenUnie tijdens de gemeenteraad. Ook andere partijen zien wel iets in het voorstel van de partij.

Later in het jaar

Burgemeester John Berends noemt het een 'sympathiek voorstel', maar stelt voor om het verbod later dit jaar, bij de tweede aanpassing van de apv, mee te nemen. Dit vanwege de inspraakperiode die voor af moet gaan voordat de raad een besluit kan nemen over het aanpassen van de Algemene Plaatselijke Verordening. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn