Han ten Hove, hoofdtrainer bij mountainbikeclub Bar End.
Volledig scherm
PREMIUM
Han ten Hove, hoofdtrainer bij mountainbikeclub Bar End. © Rob Voss

Crossen door de bossen: dat wordt leuker in Apeldoorn, maar pas over een tijdje

Apeldoorn gaat zijn mountainbikeroutes verbeteren, om het crossen door de bossen uitdagender te maken. Door onduidelijkheid over de ‘recreatiezonering’ duurt het echter nog even voordat de gemeente ermee aan de slag gaat. Liefhebbers balen daarvan. ,,Er mag wel wat haast gemaakt worden”, vindt mountainbiketrainer Han ten Hove.

9 reacties

 • K Plop

  2 jaar geleden
  Het begin van het einde voor de serieuze MTB'er komt in zicht, juist door de corona zijn er veel corona bikers in het bos die weinig kennis hebben van de regels en geen respect hebben voor de natuur en mede bosgebruikers. Er zijn genoeg singles tracks, sprongen en hoogteverschillen in het bos. Ik begrijp werkelijk niets van de reactie van deze MTB club. Willen we nu echt geprepareerde baantjes in het bos met mooie glooiende harde padjes waarbij je met een gazelle fiets ook overheen kan?
 • Eddy Fokken

  2 jaar geleden
  Beste Putten.Strekking is dat als je 1 groep iets oplegt of inperkt dat zijn effect heeft op alle gebruikers van het groen.Het gedrag van sommige bikers is misschien een probleem maar nu vooral een middel om meer inkomsten te genereren.Dat is het effect van stelselmatige berichtgevingen met dito reacties. De beleidsbepalers gaan groen gebruikers per groep niet uitsluiten dus de maatregelen gaan voor iedereen gelden. Dus als men iets negatiefs roept over fietsers overzie dan wat je teweegbrengt.
 • CT Putten

  2 jaar geleden
  Eddy je vergelijkt ruiters met mountainbikers. Die zijn niet te vergelijken , ruiters zijn in mijn ogen wel een wat nettere medemens. Kunnen de mountainbikers een voorbeeld aan nemen.
 • Eddy Fokken

  2 jaar geleden
  Zodra je 1 groep de toegang ontzegt of inperkt dan volgt de rest vanzelf. Dus beste wandelaars en ruiters…..ga vooral door met je negatief uiten van achter je toetsenbord. Be carefull what you wish for
 • van der Smit

  2 jaar geleden
  Waarom niet een voetbalveld of 2, 3 inrichten voor dit geweld, de moutainbiker, op een enkeling na. Waar ze door modder, berg en dal hun overtollige energie kwijt kunnen, spieren opbouwen, schreeuwen, vies en vuil worden en vooral veel plezier beleven.