Volledig scherm
Radio Kootwijk wordt slecht ontsloten door een toegangsweg. © Novum RegioFoto

CU Apeldoorn: waar blijft vluchtplan voor Radio Kootwijk?

Nog altijd beschikt Radio Kootwijk niet over een vluchtplan, dat in gang wordt gezet in het geval van calamiteiten. ChristenUnie Apeldoorn eist opheldering van het college van burgemeester en wethouders. 

Eind 2015 is al met de gemeente afgesproken dat er een vluchtplan zou worden opgesteld. Met behulp daarvan moeten bewoners, werknemers en recreanten zich bij calamiteiten in veiligheid kunnen stellen. 

De fractie van de ChristenUnie (CU) is benieuwd naar de stand van zaken. Is het vluchtplan inmiddels al in de maak en zo ja, wanneer is het dan precies gereed?

Brandgevoelig 

Juist in Radio Kootwijk, dat is gelegen in het hart van de brandgevoelige Veluwe en ontsloten door slechts één officiële toegangsweg, is een vluchtplan van groot belang, heeft de dorpsraad herhaaldelijk betoogd. 

In 2012 werd het dorp opgeschrikt door heidebranden op twee locaties, waardoor vluchtroutes waren geblokkeerd.

  1. Bouwvakkers zijn de baas in Paleis Het Loo: ‘Straks ligt hier gewoon weer de beer die Prins Hendrik schoot’
    PREMIUM
    reportage

    Bouwvak­kers zijn de baas in Paleis Het Loo: ‘Straks ligt hier gewoon weer de beer die Prins Hendrik schoot’

    ,,Hé, dat is het Willem I servies, uit 1822’’, herkent Paul Rem, conservator van Paleis Het Loo. Hij wijst naar een scherf van porselein, die Jorden Hagenbeek, projectleider van de verbouwing van het paleis, tijdens een rondleiding toont. Het stukje porselein van het ‘Doorniks servies’ is net gevonden in een beerput onder een zijvleugel van het paleis. Dat is sinds januari van dit jaar dicht voor een grote verbouwing.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn