De Apeldoornse Daan kan zijn koffer weer uitpakken. Hij moest flink wat pizza's bezorgen om een vakantie naar Malta te kunnen betalen. Maar die droom viel in duigen op Schiphol. Zijn ouders Joyce en Jeroen vinden het onacceptabel.
Volledig scherm
PREMIUM
De Apeldoornse Daan kan zijn koffer weer uitpakken. Hij moest flink wat pizza's bezorgen om een vakantie naar Malta te kunnen betalen. Maar die droom viel in duigen op Schiphol. Zijn ouders Joyce en Jeroen vinden het onacceptabel. © Maarten Sprangh

Dag vliegtuig, dag vakantie. En dan kunnen Renzo en Daan uit Apeldoorn ook nog fluiten naar hun geld

De 17-jarige vrienden Daan Karssen en Renzo Bouwman hadden er helemaal zin in. Koffers gepakt, op naar Schiphol. Vier uur van tevoren waren ze aanwezig, maar dat bleek niet genoeg. De vlucht naar Malta vertrok zonder de Apeldoornse tieners. En de 1250 euro die de vakantie kostte? Die zijn de pizzabezorger en vakkenvuller kwijt.

17 reacties

 • Erwin en Diana Valk

  2 maanden geleden
  Schandalig hoe er met deze jonge hardwerkende reizigers omgegaan wordt. Minimaal geld teruggestort krijgen. Sneu voor deze jongens dat hen een bijzondere ervaring door de neus wordt geboord alleen omdat Schiphol de zaken zeer slecht voor elkaar heeft
 • Eric Goedhart

  2 maanden geleden
  JM Schinkel, vroeger was alles beter. Droegen we geen helm op de motor, hadden geen gordels in de auto, en stookten we onze huizen warm met steenkool en briketten, boven bloemen op de ramen, of op je deken. Noemden we belletjetrekkers gewoon belhamels, en hadden we respect voor bromsnor. Vermaakten we ons met Ted de Braak of Mini en Maxi, Peppi, Swiebertje of een potje ganzeborden. En was een treinvakantie naar Z-Frankrijk al een ongekend avontuur. Dat was toen. Welkom in 2022.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Ben onlangs naar Venetië gevlogen. Koffers vooruit gestuurd(daar zijn bedrijven voor),thuis ingecheckt en geboord. Binnen kwartier na aankomst op Schiphol bij de gate.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ M Jongman, dat zou personeel uit een andere regio worden. Groningen Eelde heeft personeel beschikbaar. Lelystad is voor hen te bereiken met de auto,Schiphol is te ver.
 • JM SCHINKEL

  2 maanden geleden
  Blijkbaar heb je alleen vakantie als je gaat vliegen . Moet je vooral ook jong aanleren . Op mijn 17e gingen wij naar Zeeland met de fiets . En van daaruit op de fiets naar de Belgische kust . Had Daan alsnog kunnen doen .