Het Staatsliedenhuis in Apeldoorn is een van de locaties waar Dagelijks Leven mensen met dementie opvangt, zoals Toos Peters (l), die in maart dit jaar werd gefotografeerd.
Volledig scherm
Het Staatsliedenhuis in Apeldoorn is een van de locaties waar Dagelijks Leven mensen met dementie opvangt, zoals Toos Peters (l), die in maart dit jaar werd gefotografeerd. © Archief, Rob Voss

Dagelijks Leven uit Apeldoorn in top drie van beste werkgevers

De Apeldoornse zorgaanbieder Dagelijks Leven is volgens vacaturesite Indeed een van de drie beste werkgevers van Nederland. De ranglijst van ‘top-rated workplaces’ wordt voor het tweede jaar op rij aangevoerd door Social Deal.

Dagelijks Leven is een jonge organisatie die snel groeit en zijn hoofdkantoor in Apeldoorn heeft. Op dit moment heeft het verspreid over het land 41 kleinschalige woonzorglocaties, met bijna 1.500 medewerkers. Dagelijks Leven is gespecialiseerd in zorg voor mensen met dementie of andere vormen van geheugenverlies. In Oost-Nederland heeft het onder meer locaties in Apeldoorn (drie), Hardenberg, Deventer, Nunspeet, Raalte en Nijverdal. 

Openheid

Dagelijks Leven zegt openheid als een van zijn kernwaarden te hebben. Op zijn website presenteert het daarom de kerncijfers van zijn personeel.  Per locatie is tot in detail te lezen hoe groot bijvoorbeeld het personeelsverloop is, de verhouding personeelskosten/zorgopbrengsten en de samenstelling van het medewerkersbestand. 

Balans tussen werk en privé

Indeed keek voor de ranglijst naar beoordelingen op het gebied van management, compensatie, arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden, de balans tussen werk en privé en bedrijfscultuur. Ook sociale aspecten zoals het hebben van een interessante functie, fijne collega’s en het krijgen van waardering werden meegewogen. Indeed analyseerde duizenden commentaren die werknemers en oud-werknemers achterlieten over hun werkgever. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn