Volledig scherm
De Vechtkade gezien vanaf de Bellingerweer. © Frank Uijlenbroek

Dagjestoeristen krijgen aanlegplek aan Vechtkade Dalfsen

Varende passanten die met hun sloep of ander recreatievaartuig in Dalfsen willen opsteken om als onderbreking van een tochtje over de Vecht in het dorp even boodschappen te doen, een hapje te eten of een terrasje 'te pikken', kunnen hun boot binnenkort ook afmeren aan de westelijke rivierkade pal voor het vernieuwde dorpsfront. 

Die (wandel)kade tussen brug en passantenhaven was als (illegale) aanlegplaats vlakbij het dorpscentrum al ontdekt door het 'bootjesvolk', maar hiervoor niet bedoeld en ook niet ingericht. 

Reactie wethouder

"Kwam nog bij dat er schepen de passantenhaven werden ingevaren en daar lange tijd bleven liggen. Ook niet de bedoeling.Hoogste tijd dus voor wat nieuwe spelregels en aanpassingen voor de recreatievaart. Dit heeft erin geresulteerd dat we voor dagrecreanten, mensen die dus voor een kort bezoek aan Dalfsen willen aanleggen, ook aan de westkant van de brug voorzieningen plaatsen om de sloep goed en veilig vast te leggen. En nee, het is absoluut niet de bedoeling dat die er de volgende ochtend dan ook nog ligt," aldus wethouder Ruud van Leeuwen. 

Mocht de vraag naar meer aanlegplaatsen voor recreatievaart in de toekomst verder toenemen, dan overweegt de gemeente plaatsing van (drijvende) steigers langs de zuidelijke rivieroever aan de overkant van de Vecht.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn