Volledig scherm
© Google Street View

Dakloze coronapatiënten in voormalig schoolgebouw in Apeldoorn

Herstellende coronapatiënten die geen plek hebben waar ze nu terecht kunnen, mogen de komende tijd in een leegstaand schoolgebouw in Apeldoorn verblijven.

De gemeente Apeldoorn heeft de voormalige Ambelt aan het Markerichtersveld daarvoor ingericht. De locatie is bedoeld voor covid 19-patiënten die niet (meer) in het ziekenhuis hoeven te liggen, en die geen eigen woonruimte hebben of tijdelijk niet op hun vertrouwde opvangplek terecht kunnen.

Druk op ziekenhuizen

Er kunnen maximaal dertig mensen tegelijk verblijven. Zij kunnen uit heel Noord- en Oost-Gelderland afkomstig zijn. Artsen, verpleegkundigen en ‘gekwalificeerde begeleiders’ zorgen voor de opvang.
De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland had om de voorziening gevraagd. Die verwacht dat de druk op de ziekenhuizen in dit gebied de komende tijd nog toeneemt. Eerder is al gemeld dat er in verpleeghuizen afdelingen voor herstellende corona-patiënten worden ingericht, en er is een speciaal zorghotel voor dit doel opgetuigd in Apeldoorn en Almen. De vandaag geopende opvang in het schoolgebouw is de eerste slaapplek voor dak- en thuisloze corona-patiënten.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn