De geur van boterzuur beheerst Eerbeek al eeuwen, maar dat gaat nu veranderen

videoFabriekspijpen, geur, lawaai en heel veel vrachtwagens van kolossale papierfabrieken 'botsen’ in Eerbeek op huizen, fietsers, woonstraten. Bewoners (10.000) en industrie (6.500 banen) zijn tot elkaar veroordeeld. Nu ligt er een plan van 170 miljoen euro, dat problemen moet oplossen. ,,Iedereen gaat erop vooruit. Het is 1 plus 1 is 3.”

De weeïge geur van boterzuur uit de Eerbeekse papierfabriek perst zich soms door kieren en gaten, als extra gast aan keukentafels in het dorp. Of het bederft in de zomer het tuinterras. Iets verderop dendert verkeer van en naar de industrie bijna onophoudelijk voorbij. Op sommige plekken iedere drie minuten een vrachtwagen. 

  1. Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afvaldienst nou zomaar mijn container mee?

    Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afval­dienst nou zomaar mijn container mee?

    Blijdschap en ongeloof bij Bart Mooiweer uit Zwartsluis toen hij op tv ineens zijn al jaren vermiste kat Vlekje voorbij zag komen. ,,Het is gewoon niet te bevatten", zegt hij na de hereniging met zijn huisdier. ,,Ik vind het nog steeds onwerkelijk.” Het is één van de meestgelezen verhalen van deze week. Een overzicht van nog meer verhalen die zeker het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn