Gaat de moeflon verhuizen uit angst voor de wolf?
Volledig scherm
PREMIUM
Gaat de moeflon verhuizen uit angst voor de wolf? © Hollandse Hoogte / Nature in Sto / Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe wil moeflons tegen wolf beschermen door ze naar buitenland te evacueren

videoHet Nationale Park De Hoge Veluwe wil een deel van de moeflonkudde naar het buitenland verhuizen. De wolvin die deze zomer voor het eerst werd gezien, heeft volgens het park al tientallen moeflons gedood. Door de wilde schapen te evacueren wil De Hoge Veluwe ‘het dna van de Veluwse moeflon’ veiligstellen.

16 reacties

 • Marga Beumer

  1 maand geleden
  Heel jammer dat de wolf door toedoen van wolffanaten, die de rasters van het Nationaal Park de Hoge Veluwe steeds hebben vernield, toegang heeft gekregen tot dit gebied. De moeflon heeft, al sinds de Kröller-Mullers dit dier hier hebben geïntroduceerd, haar habitat gevonden in het Park. Een prachtig leefgebied waar deze dieren ook een functie hebben voor de flora alswel voor de bezoekers. Zij zijn hier geen partij voor de wolf omdat ze niet kunnen vluchten naar een veilige hoogte/rotsen etc.
 • Jules Vismale

  1 maand geleden
  Hopelijk willen de tegenstanders van de wolven hier geen agressieve voetbalsupporters, criminele "asielzoekers", allochtoonse relschoppers, aanranders, extremisten, onderwereldfiguren etc. voor in de plaats hebben! Als ik al op de televisie zie of in de krant lees hoeveel schade die in Nederland veroorzaken dan zou men die vast ook eventueel willen gaan doodschieten maar dat wordt dan weer als moord bestempeld en dat kan hier een zeer lange gevangenisstraf gaan opleveren!
 • G. Schouten

  1 maand geleden
  Men moet totaal geen verstand van de natuur hebben, om de wolf als toppredator en selectieve jager in ons kleine land te willen zien. Hij moordt en doodt uitsluitend zijn prooidieren. Vreet ze niet op. Lopen er in de Zuid Veluwe geen jonge hertenkalveren meer, door enkele wolven. Wat zal het gevolg zijn als er meerdere roedels in de toekomst lopen. Vergelijk het met 't mislukte Oostvaardersplassen "wildernismodel" van de ecoloog Frans Vera en de tientallen mislukte dure overige natuurprojecten.
 • R. Veldhuis

  1 maand geleden
  Hele bijzondere reacties. De moeflon is honderd jaar geleden specifiek naar Nederland gehaald. Dit voor menselijke jagers. Nu jaagt de wolf erop en dan is het erg?
 • Johan Dijkerman

  1 maand geleden
  eigenlijk moet er een BELONING zijn voor de jagers die een wolf afschieten . trouwens levend stilletjes vangen met een fuik kooi met daarin een blatend schaap/geit kan ook heel goed en onopgemerkt plaats vinden op afgelegen boerderijen en percelen !!! tis maar een IDEE !!
 1. Wolf leidt tot ophef rondom De Hoge Veluwe, en niet alleen omdat hij moeflons zou opeten
  PREMIUM
  video

  Wolf leidt tot ophef rondom De Hoge Veluwe, en niet alleen omdat hij moeflons zou opeten

  Jachtopzieners van Het Nationaal Park De Hoge Veluwe rijden dagelijks een ronde om het omstreden hek rond het park te controleren. Dat hek moest wolven weren, maar trekt vandalen aan die er gaten in knippen. En volgens het park is er – vermoedelijk door zo’n gat – nu toch een wolf naar binnen geglipt. Dat leidt tot ophef. En niet alleen omdat hij het op de moeflons voorzien heeft.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn