Kermisexploitant en bestuurslid bij de bond van kermisexploitanten Hans van Tol uit Apeldoorn heeft zijn tent deze week opgeslagen bij de Udense kermis. Daar staat hij met zijn Turbo polyp, een ‘spin’ waar je op hoge snelheid rondjes mee kunt draaien.
Volledig scherm
PREMIUM
Kermisexploitant en bestuurslid bij de bond van kermisexploitanten Hans van Tol uit Apeldoorn heeft zijn tent deze week opgeslagen bij de Udense kermis. Daar staat hij met zijn Turbo polyp, een ‘spin’ waar je op hoge snelheid rondjes mee kunt draaien. © Van Assendelft Fotografie

De kermis draait als een dolle, maar er is pijn die niemand ziet: ‘Voel ik de rest van mijn leven’

We zwieren, zwaaien, schieten en botsen er deze zomer lustig op los. Op het hoogtepunt staan er zeventig kermissen per weekend door het hele land. Die draaien ook zakelijk gezien als een dolle, zegt voorzitter Atze Lubach van de bond van kermisexploitanten Bovak. Maar net zo waar is dat het aantal exploitanten daalt. Wat is er aan de hand?

5 reacties

 • Willem Post

  3 maanden geleden
  Frans,Postnl komen volgens mij wel,heb ze net nog gezien in de auto en op de fiets.
 • Paul Eijk

  3 maanden geleden
  Met de hele lage winstkans bij bijvoorbeeld de coinpussrs moet de reserve toch snel weer zijn opgebouwd, let wel nu gun ik het ze maar op den duur komt er toch niemand als je na 20 euro een sleutelhanger van zeer matige kwaliteit wint !
 • Frans Kleinmeulman

  3 maanden geleden
  Hier in Nederland 2 dagen warm weer waarvan 1 tussen 35 en 40 graden( voorspelling) en alles is in rep en roer. Post nl en ah komen wrs niet, openbaar vervoer van slag, kinderopvang dicht.....jemig.
 • henk hartog

  3 maanden geleden
  Respect voor Tol en z'n collega s. Harde werkers zijn het
 • Jo Pelders

  3 maanden geleden
  Petje af voor deze beroepsgroep. Hard werken en niet zeuren is hun motto.
 1. Er komt een ton minder binnen, maar RTV Apeldoorn draait gewoon door: ‘We zijn een sterk merk’
  PREMIUM
  6

  Er komt een ton minder binnen, maar RTV Apeldoorn draait gewoon door: ‘We zijn een sterk merk’

  RTV Apeldoorn verloor zeventien maanden geleden de uitzendlicentie als lokale omroep. Sindsdien is RTV Apeldoorn niet meer te horen in de ether en zijn er geen programma’s meer op televisie te zien. Neemt niet weg dat er nog steeds stagiairs worden opgeleid en er op internet nog steeds uitzendingen zijn. ,,Het is lastig, maar dankzij de goodwill die we in vijftien jaar hebben opgebouwd kunnen we door.’’