Boswachter Andries Jansen van Staatsbosbeheer is toezichthouder in de Veluwse bossen, hij waakt deze koude periode extra scherp of wandelaars en fietsers wel op de paden blijven en hun honden aangelijnd houden, zodat ze het door de kou kwetsbaardere wild niet opjagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Boswachter Andries Jansen van Staatsbosbeheer is toezichthouder in de Veluwse bossen, hij waakt deze koude periode extra scherp of wandelaars en fietsers wel op de paden blijven en hun honden aangelijnd houden, zodat ze het door de kou kwetsbaardere wild niet opjagen. © Rob Voss

De natuur heeft het stervenskoud, Staatsbosbeheer let daarom extra op of jij je hond aan de lijn houdt

Natuurbeheerders op de Veluwe controleren in deze koude periode met extra surveillances of wandelaars hun honden aangelijnd houden en of ze niet van de paden afgaan. Door de strenge vorst is het wild verzwakt en de kans dat ze door de loslopende honden opgeschrikt raken, op de vlucht slaan en daardoor bezwijken, is aanwezig.

 1. Druk op woningmarkt Zwolle-Deventer steeds groter: VVD wil hulp van Rijk in vorm van woondeal
  PREMIUM

  Druk op woning­markt Zwol­le-Deventer steeds groter: VVD wil hulp van Rijk in vorm van woondeal

  De regio Deventer/Zwolle komt niet in aanmerking voor extra rijksmiljoenen om iets aan de woningnood te doen. Een voorstel van VVD-kamerlid en Raaltenaar Daniël Koerhuis vandaag in het parlement, zodat ook deze regio profiteert, kan niet op steun rekenen van demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken). Maar de strijd is nog niet helemaal gestreden: volgende week stemt de Tweede Kamer.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

 1. Vader redt zichzelf en zoontje van auto-ongeluk
  Play

  Vader redt zichzelf en zoontje van au­to-ongeluk

 2. Vliegtuigje stort neer op akker bij Epse: 'Ik denk: dat gaat niet goed'
  Play

  Vliegtuig­je stort neer op akker bij Epse: 'Ik denk: dat gaat niet goed'

Apeldoorn