Discussie over het kroondomein bij Apeldoorn en op de Veluwe. Inzet: koning Wilem-Alexander
Volledig scherm
Discussie over het kroondomein bij Apeldoorn en op de Veluwe. Inzet: koning Wilem-Alexander © ANP/Brunopress

De slag om het koninklijke bos: wie zwijnt en wie heeft pech?

De 22 van 2022Je hebt toch ontzettend veel mazzel als je een zwijn bent in de bossen van de koning. Heerlijk in het Kroondomein op Veluwe op zoek naar op de grond gevallen eikels en beukennootjes. En omdat de koning zo van zijn enorme tuin houdt, gaan een paar maanden per jaar ook nog de slagbomen naar beneden en moet publiek dus wegblijven. Lekker rustig!

7 reacties

 • Dikkie Knecht

  3 maanden geleden
  Dus de koning moet wel de paden oplaten terwijl op vele andere plekken op de Veluwe wel periodes van afsluiting zijn. En die krijgen ook subsidie hoor. Als een ieder nu eens zn eigen straatje schoonhoud…..
 • Wim Paalderman

  4 maanden geleden
  Laat hem gewoon jagen daar, dat is prima, negens is er zon mooi natuurgebied met zoveel soorten als daar in Nederland, en de Jacht is daar debet aan ..
 • K Huisman

  4 maanden geleden
  Alle nederlandse tradities moeten kapot gemaakt worden. Wat een gezeur omdat de kroondomeinen 3 mnd dicht moet. Rust in het bos. 👍Zijn heus nog andere plekken waar je wel mag zijn in die periode. Lekker laten zitten die slag bomen. Laat de koning als traditie getrouw 1 dag jagen in die 3 mnd. Mooi dat hij alleen subsidie heeft aangevraagd voor dat deel wat openblijft. Ophouden nu met dat gezeik erover.
 • Wetters

  4 maanden geleden
  Geen opening geen subsidie!!!
 • Ronald van der Valk

  4 maanden geleden
  Is dit een column of een nieuwsbericht? Want als jullie het laatste pretenderen dan is De Stentor intussen écht afgegleden naar een bedenkelijk niveau. Wat een pruts-journalistiek. Dit heeft niets met onafhankelijk nieuws te maken. De berichtgeving van deze krant over dit onderwerp begint steeds meer te lijken op het clubkrantje van Stichting De Faunabescherming.

Apeldoorn