Energietransitie-experts Sjoerd Delnooz van Kiwa (links) en Bart Vogelzang van Alliander zijn trots op hun samenwerking: 'We leren van elkaar.'
Volledig scherm
PREMIUM
Energietransitie-experts Sjoerd Delnooz van Kiwa (links) en Bart Vogelzang van Alliander zijn trots op hun samenwerking: 'We leren van elkaar.' © Rob Voss

De waterstofwoning biedt een kijkje in de toekomst, die in onze regio dichterbij is dan je denkt

Het houten gebouwtje op het Kiwa-terrein in Apeldoorn stond er al even, maar nu is deze ‘waterstofdemowoning’ echt in gebruik. Hier worden technisch personeel, overheden en bedrijven wegwijs gemaakt in hoe waterstof gebruikt kan worden als vervanger van aardgas. 

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Vakantiekrapte slaat extra hard toe in thuiszorg en zorgcentra: ‘Kunst om de roosters rond te krijgen’
  PREMIUM

  Vakantie­krap­te slaat extra hard toe in thuiszorg en zorgcentra: ‘Kunst om de roosters rond te krijgen’

  De personeelsbezetting in de ouderenzorg en thuiszorg is in de zomer altijd al een uitdaging, maar dit jaar is het extra lastig om de roosters rond te krijgen. Een hoger ziekteverzuim en quarantaines maken dat zorginstellingen alle zeilen moeten bijzetten. ,,Het is echt zoeken naar waar nog lucht zit”, zegt directeur Thuiszorg Martin Plant van Carinova in Deventer.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn