Volledig scherm
Glasvezel Buitenaf aan de slag te kunnen in het buitengebied van de gemeenten Epe, Hattem en Heerde en delen van de gemeenten Apeldoorn, Voorst en Olst-Wijhe. © Glasvezel Buitenaf

Deadline nadert voor glasvezel op Noordoost-Veluwe

Tot komende maandag moeten bewoners van het buitengebied op de Noordoost-Veluwe wachten op uitsluitsel: wordt er wel of geen glasvezel aangelegd? 

De ontwikkelaar die het glasvezel wil aanleggen, Glasvezel Buitenaf, doet dat slechts als minstens vijftig procent van de bewoners van de in totaal 4600 adressen in het gebied zich aanmeldt. Het gaat om Epe, Hattem en Heerde en delen van de gemeenten Apeldoorn, Voorst en Olst-Wijhe. 

Vijf dagen voor de deadline heeft 38 procent van adressen zich aangemeld. Dat betekent dat er in de komende dagen nog zo'n 550 aanmeldingen nodig zijn wil Glasvezel Buitenaf overgaan tot het aanleggen van snel internet.

Bewoners kunnen kiezen uit zes aanbieders om een contract af te sluiten. Daarnaast betalen ze levenslang 12,50 euro aan vastrecht aan Glasvezel Buitenaf. Of 1600 euro ineens. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel, moeten naast het vastrecht dan minimaal 995 euro aansluitkosten betalen.

In juli voltooide Glasvezel Buitenaf ook al zo'n inschrijftraject voor het gebied Veluwe-Oost, met andere buitengebieden van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Voorst en Zutphen. Toen werd  de ondergrens niet gehaald maar zag de aanbieder genoeg potentie om in het najaar te beginnen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn