Volledig scherm

Debatavond in Apeldoorn over wangedrag op sociale media

APELDOORN - In samenwerking met de gemeente Apeldoorn en scholen voor voortgezet onderwijs houdt dagblad de Stentor op maandag 22 april een debatavond over uitwassen op sociale media. De bijeenkomst is vanaf 19.00 uur in de raadzaal van het stadhuis.

De centrale vraag is: waarom laten we wangedrag op sociale media niet links liggen? Het is een debatavond voor en met ouders, leerlingen, docenten, wijkagenten, schoolbestuurders en –directeuren, politici, media en deskundigen over de ongemakken van sociale media.Moet op Twitter echt alles kunnen? Weten jongeren wat ze te weeg brengen? Als speciale gasten zijn uitgenodigd Nico Drok (lector Journalistiek hogeschool Windesheim), Brigitte Pfeifer (onderzoekt schoolaanslagen) en directeur Remco Pijpers van MijnKindOnline.

Het debat is georganiseerd naar aanleiding van recente gebeurtenissen in Apeldoorn waarbij onder meer scholen het mikpunt waren van dreigtweets en drie leerlingen zijn aangehouden. Er zijn veel vragen. De deelnemers gaan op zoek naar antwoorden, met als onderliggende gedachte de oproep van deskundigen dat met elkaar er over praten een begin van de oplossing is. Wat kunnen we doen? Wat kunnen docenten, ouders, leerlingen, journalisten, politiemensen, politici doen?

Doe mee. Praat mee. Maandag 22 april van 19.00 tot 22.00 uur in het gemeentehuis. Een debatavond van het Apeldoornse onderwijs, de gemeente Apeldoorn en dagblad de Stentor. Aangezien de ruimte in het stadhuis beperkt is en we veel belangstelling verwachten, is aanmelding vooraf nodig. Dat kan tot 17 april via onderstaand formulier. Alle mensen die toegang krijgen, ontvangen vooraf een bevestiging.

  1. Apeldoornse familie is het zat: busje voor vierde keer in vijf jaar leeggeroofd
    PREMIUM

    Apeldoorn­se familie is het zat: busje voor vierde keer in vijf jaar leegge­roofd

    Vier inbraken in vijf jaar tijd, met een totale schade van geschat 25.000 euro. Het bedrijfsbusje van Mulder Installatietechniek uit Deventer dat werknemer Herman Draaijer bestuurt, is gewild bij het dievengilde. Afgelopen dinsdag- op woensdagnacht was het voor de vierde keer raak aan de Schaepmanstraat in het Apeldoornse Staatsliedenkwartier. Hermans busje werd weer eens leeggeplunderd. Ditmaal zijn er camerabeelden van de daders.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn