Volledig scherm
PREMIUM
Ergens in dit gebied zouden twee windmolens passen, bleek uit een eerste inventarisatie. Sommige Loenenaren vinden dat een onzalig idee. © Maarten Sprangh

Deel Loenen baalt van onderzoek naar windmolens

Een groep Loenenaren is woest over een vervolgonderzoek naar opties voor windmolens. Zij kondigen aan zich te zullen verzetten tegen de eventuele plaatsing van turbines in hun omgeving. De dorpsraad baalt ondertussen van de manier waarop (politiek) Apeldoorn met dit onderwerp omgaat.

Een gebied nabij Loenen is een van vijf locaties in de gemeente Apeldoorn waar volgens een onderzoeksbureau grote windmolens passen. Dat wil zeggen: waar op voorhand geen wettelijke beperkingen zouden gelden. Vervolgonderzoek moet uitwijzen of plaatsing echt haalbaar en wenselijk is. Vorige week schrapte de Apeldoornse politiek drie locaties. Die bevinden zich alle ten zuiden van Uddel. Bewoners van dat gebied hebben de afgelopen tijd flink lobby gevoerd. De plek ten noordoosten van Loenen (omgeving Veldhuizen) en een plek nabij de A50, ter hoogte van tankstation De Somp, worden nu wel nader bekeken.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn