Volledig scherm
Dit deel van de Sluisoordlaan gaat maandag dicht. Op de achtergrond vinden de afrondende werkzaamheden van het stuk bij de nieuwe Anklaar plaats. © Arnoud Heins

Deel van Apeldoorn moet eerste weken omrijden om nieuw winkelcentrum te bereiken

De eerste weken na de feestelijke opening van de nieuwe Anklaar moet een belangrijk deel van het winkelend publiek omrijden om boodschappen te kunnen doen. 

Komende maandag gaat de Sluisoordlaan tussen de Anklaarseweg en de Ptolemaeusstraat ruim twee maanden dicht vanwege werkzaamheden. Als alles volgens plan verloopt, zijn die pas op 2 november afgerond. 

Maan

Dat is ruim drie weken nadat zangeres Maan op woensdag 9 oktober de opening van het winkelcentrum muzikaal heeft opgeluisterd. Ergo: mensen uit Zuidbroek en het noordelijke deel van Zevenhuizen moeten de eerste weken een omweg nemen om op de nieuwe Anklaar boodschappen te kunnen doen. 

,,In het verleden was uiteraard sprake van een planning waarbij idealiter de hele Sluisoordlaan klaar zou zijn voor opening van het winkelcentrum", weet gemeentewoordvoerder Esther Naber. ,,Maar vanwege aanvullende en ook belangrijke eisen op gebied van duurzaamheid en verkeersveiligheid die er vanuit gemeente bij zijn gekomen, lukt dat nu net niet.” 

Garage bijna open

Ze benadrukt dat de parkeergarage onder de nieuwe Anklaar - deze wordt begin september al geopend - vanaf de Laan van Zevenhuizen dan wel bereikbaar is. ,,Al het verkeer wat vanaf die kant naar de Anklaar rijdt, zal er dus weinig tot geen hinder van ondervinden.” 

30 kilometer

De werkzaamheden op dat deel van de Sluisoordlaan bevinden zich momenteel in de afrondende fase. Vanaf donderdag 5 september kunnen fietsers en automobilisten er weer gebruik van maken. De voorbije maanden zijn daar onder meer vrijliggende fiets- en voetpaden aangelegd.  

Die lijn wordt doorgetrokken op het deel dat maandag op de schop gaat. Ook wordt daar verkeersremmende maatregel getroffen: op de kruising Sluisoordlaan-Pascalstraat komt een drempelplateau. Als ook die fase begin november klaar is, is de Sluisoordlaan voor het eerst sinds februari weer een doorgaande weg. Al geldt er omwille van de veiligheid voortaan wel een maximumsnelheid  van 30 kilometer per uur. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn