Gert Jan Blankena (rechts) dit weekend tijdens een reddingsactie, nu de Verloren Beek bij Epe droogvalt. Hij heeft een riviergrondel in de hand: een niet beschermde soort die door hem in de Grift is vrijgelaten, samen met de wél beschermde soorten.
Volledig scherm
PREMIUM
Gert Jan Blankena (rechts) dit weekend tijdens een reddingsactie, nu de Verloren Beek bij Epe droogvalt. Hij heeft een riviergrondel in de hand: een niet beschermde soort die door hem in de Grift is vrijgelaten, samen met de wél beschermde soorten. © Maarten Sprangh

Deel van vissen moet na reddingsactie terug in uitdrogende beek bij Epe (en wacht wisse dood)

Video | pollAl gevangen, maar toch weer teruggezet? Tot verbazing van ecoloog Gert Jan Blankena (76) uit Loenen werden volgens hem vorige week alleen de beschermde vissoorten gered van de dood. Het al gevangen overige deel moest weer terug in de bijna leegstaande Verloren Beek bij Epe: ,,Dit valt niet te verdedigen.’’

5 reacties

 • Jet van Brussel

  1 maand geleden
  Tja … hier is niet eens respect voor de mens , laat staan voor dieren ! Je zou denken “ God bepaald over leven of dood “ , maar nee hoor de mens maakt de keuze !
 • GA Rijswijk

  1 maand geleden
  Als door laag water onze gronden beginnen te verzilten, moeten we dat gewoon laten gebeuren. Waarom ? Dat hoort gewoon bij de natuur !
 • W Huisman

  1 maand geleden
  Niet normaal Jeannette
 • Jarno Wolters

  1 maand geleden
  Echt nederland
 • wim reins

  1 maand geleden
  Jammer voor de visser normaal blijven de boa,'s in de auto zitten en rond toeren