De gemeente Apeldoorn komt met regels om nieuwe overlast van deelscooters tegen te gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Apeldoorn komt met regels om nieuwe overlast van deelscooters tegen te gaan. © Rob Engelaar

Deelscooter komt er weer aan in Apeldoorn, maar dit keer wel met strakkere regels

De groene versie is verdwenen, maar het zit er dik in dat er nieuwe, andere aanbieders van deelscooters en deelfietsen in Apeldoorn komen. Om te voorkomen dat die overlast veroorzaken, gaat de gemeente regels opstellen.

9 reacties

 • M. Zeist

  1 maand geleden
  Neeeeeeeeee doe dit nou niet, dat wordt ondanks de genoemde regels weer een zooitje met die scooters. Apeldoorn is zo mooi en opgeruimd zonder die scooters.
 • E. Lentekind- De Jong

  1 maand geleden
  Goed plan en mooi dat ze terug komen.
 • robby siemelink

  1 maand geleden
  Laat ze aub weg uit apeldoorn er zijn al genoeg scooters en fietsen hier op de weg die onverantwoord rijden en dan de scooters overal neergezet en gegooid worden daar worden we niet blij van. Als er een blinde over de stoep loopt die zal zijn oriëntatie kwijt zijn en er over heen vallen wat al een paar keer gebeurd is.
 • A.G. de Jong

  1 maand geleden
  Het idee is sympathiek, maar ik denk dat het beter is om vaste stallingsplekken voor die scooters te gaan aanwijzen, zodat ze niet meer overal lukraak kunnen worden achtergelaten. Maar verder zal ik er nooit gebruik van maken. Als ik een scooter wil hebben, dan schaf ik die zelf wel aan. Ik wil niet afhankelijk zijn of zo’n ding ergens beschikbaar is als ik hem nodig heb!
 • Jeroen Van der Wal

  2 maanden geleden
  @GJA Dekker, dat is juist waar onder andere alle chauffeurs van het OV nu voor aan het staken (vechten) zijn !! Openbaar vervoer moet voor iedereen toegankelijk zijn