De verkeersproef met chauffeurs van de Hanos wordt uitgevoerd op de kruising tussen de Oost Veluweweg en Laan van de Leeuw.
Volledig scherm
PREMIUM
De verkeersproef met chauffeurs van de Hanos wordt uitgevoerd op de kruising tussen de Oost Veluweweg en Laan van de Leeuw. © Maarten Sprangh

Deze chauffeurs krijgen voorrang bij verkeers­lich­ten in Apeldoorn: ‘Ik zei direct: wij doen mee’

Een betere doorstroming van het verkeer en minder brandstofverbruik. De droom van iedere weggebruiker. Met een app die vrachtwagenchauffeurs in Apeldoorn gaan gebruiken moet dat mogelijk worden. Over een week start de proef met chauffeurs van horecagroothandel Hanos die de app op hun telefoon installeren. „Dit kan een liter diesel per stoplicht schelen.”

8 reacties

 • WG Jansen

  3 maanden geleden
  Ik snap de insteek op kleine schaal, maar mis de soelstelling in het grote geheel. Hoe kun je 1 partij nu een proef laten doen en daar vanuit gaan dat dit een representatief onderzoek is? Eenzelfde proef heeft al in Rotterdam gelopen zonder noemenswaardige verbetering of oplossing voor genoemde probleem, behalve weren van bepaalde voertuigen uit het centrum. Beter is om te investeren in een goede instelling van de VRI's, voornamelijk op de Ring.
 • Anoniem

  3 maanden geleden
  Peter Wilbrink En dan zeggen ze dat chauffeurs haastig rijden zouden ze niet vol gepropt worden met ritten en dan maat proberen optijd te komen dat is dan weer jullie eigen planning bazen
 • Bernhard Muts

  3 maanden geleden
  Hulde, goed initiatief! Dat scheelt weer een hoop diesel. Kunnen ze dat bespaarde geld mooi investeren in (oa. 40-tons) elektrische vrachtwagens.
 • Erik Bartens

  3 maanden geleden
  @HJA Berge er zijn nog geen rendabele electrische voertuigen om eventjes 35 ton te vervoeren helaas.
 • Th. Noorloos

  3 maanden geleden
  Sta je als fietser nog langer in weer en wind voor een rood stoplicht te kijken naar die chauffeurs in hun warme en droge auto. Goed verkeersbeleid!
 1. KAART | Besmettingscijfers blijven hoog: regio Noord- en Oost-Gelderland spant de kroon, Flevoland toont flinke daling
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Besmet­tings­cij­fers blijven hoog: regio Noord- en Oost-Gelderland spant de kroon, Flevoland toont flinke daling

  Vijf gemeenten van de regio Oost-Nederland blijven vandaag onder de 100 positief geteste personen per 100.000 inwoners, terwijl in de rest van de regio de besmettingen hoog blijven. In heel Oost-Nederland kwamen er 3357 nieuwe besmettingen bij. Vooral in Noord- en Oost Gelderland stijgen de besmettingen flink. Toch zijn er ook lichtpuntjes: regio Flevoland laat een flinke daling in het aantal positieve testen zien.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn