Davoud Mirbagheri, pandjesbaas in Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Davoud Mirbagheri, pandjesbaas in Apeldoorn. © Rob Voss

Deze Iraanse tapijtverkoper heeft in Apeldoorn bijna zijn eigen straat in handen: ‘Ik koop makkelijker een pand dan een spijkerbroek’

De Huisbazen | podcast,,Dit zou eigenlijk de Davoudstraat moeten heten”, zegt Davoud Mirbagheri (71) grappend als hij door de Van Kinsbergenstraat in Apeldoorn loopt. Nog een paar panden en dan is de hele straat in zijn bezit. Het mooiste pand heeft hij al, zegt hij. Dagelijks stoppen vele toeristen en hobbyfotografen voor een kiekje. In totaal bezit de Iraanse tapijtverkoper volgens het Kadaster 27 panden, voornamelijk in de Apeldoornse binnenstad.

3 reacties

 • Rene van Zuiden

  2 weken geleden
  Ik heb een dertigtal maanden in een pand van hem gewoond aan de Hoofdstraat, nabij het caterplein en kan uit ervaring vertellen, dat het een huisjesmelker avant la lettre is. Hij heeft charisma, maar als huurbaas is het een hork. Regelmatig zaten we zonder cv, ook de winkel onder ons, bellen had geen zin, want hij was vaak niet bereikbaar. Van buiten zijn z'n panden mooi, maar van binnen lijkt het nergens op (in ieder geval niet in ons pand) terwijl je wel een stevige huur betaalt.
 • Fred Scheringa

  2 weken geleden
  Dan mag hij er hotels neerzetten
 • jeannette dijk

  2 weken geleden
  Top !
 1. Voorlopig geen glamping op Bussloo, maar dorpen en natuurstichting zijn nog niet gerust: ‘We blijven alert’
  PREMIUM

  Voorlopig geen glamping op Bussloo, maar dorpen en natuur­stich­ting zijn nog niet gerust: ‘We blijven alert’

  De natuurstichting We Need Nature en de dorpsbelangenverenigingen van Bussloo, Posterenk en Wilp-Achterhoek kunnen opgelucht ademhalen nu de beoogde glamping op recreatiegebied Bussloo voorlopig van de baan is. Toch hangen ze niet gelijk de vlag uit. Met enige argwaan kijken ze naar het ‘Masterplan Bussloo’ dat nog ontwikkeld moet worden. ,,We zijn nog niet klaar.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn