Volledig scherm
Beeld uit het archief: Paasvuur bij De Boerderij aan de Tullekensmolenweg in Beekbergen. © Kevin Hagens

Deze tien paasvuren in gemeente Apeldoorn kunnen doorgaan

Tien paasvuren in de gemeente Apeldoorn kunnen komend paasweekeinde ‘gewoon’ worden aangestoken. De brandweer controleerde de afgelopen dagen op verzoek van de gemeente de locaties en constateerde dat de aanhoudende droogte op deze plekken geen belemmering vormt. Alleen het paasvuur achter Hotel Apeldoorn de Cantharel werd afgelast. Dat vuur zit te dicht op de bebouwing. 

,,We moeten nog wel een klein voorbehoud maken’’, zegt gemeentelijk woordvoerder Harm Korendijk. ,,We blijven de omstandigheden in de gaten houden. Wanneer het bijvoorbeeld hard gaat waaien kan alsnog worden besloten om de paasvuren af te gelasten.

Niet onbeperkt

Verschillende gemeenten besloten de afgelopen dagen in verband met de lange periode van droogte paasvuren te cancelen, of strikte voorwaarden aan het afsteken te stellen. In Apeldoorn kan er niet onbeperkt aan een brandstapel worden gebouwd. De maximale afmetingen liggen vast in de ontheffing die moet worden verkregen om toestemming te krijgen.

Er zijn paasvuren bij: De Boerderij in Beekbergen; Het Oude Veen in Lieren; Het Witte Veen in Beekbergen; Langschoten in Loenen; Elsbosweg in Klarenbeek; Greutelseweg in Wenum Wiesel; Kuipersmaat in Klarenbeek; Voorsterweg in Loenen; Seradellaweg in Apeldoorn; Weterschoten 5 in Klarenbeek.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn