Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Diagnose ggz-patiënt hoeft niet verplicht opnieuw

GGZ-instellingen in Nederland hoeven de diagnoses van hun patiënten niet verplicht tegen het licht te houden. Staatssecretaris Paul Blokhuis gaat ze dat niet opleggen, ook al blijkt in Gelderland dat ruim een kwart van de diagnoses van psychiatrisch patiënten niet (meer) klopt. Blokhuis denkt dat een verplichting op dit gebied uiteindelijk zijn doel mist.

Deze zomer bracht de Gelderse organisatie GGNet naar buiten dat diagnoses van psychiatrisch patiënten vaak niet (meer) kloppen. Daardoor krijgen ze verkeerde hulptrajecten, soms verkeerde medicijnen, en zit er geen schot in hun behandeling. Tekenend is dat de groep langdurige ggz-patiënten in Nederland al tijden stabiel is. Zo'n 280.000 mensen hebben een ernstige psychiatrische aandoening. Deskundigen denken dat met de juiste behandeling voor tenminste eenderde herstel wel mogelijk is.

  1. OM eist half jaar cel na fatale botsing met fietser in Apeldoorn: te hard gereden onder invloed cannabis
    PREMIUM

    OM eist half jaar cel na fatale botsing met fietser in Apeldoorn: te hard gereden onder invloed cannabis

    Voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop heeft het Openbaar Ministerie tegen een 26-jarige man Apeldoorner 12 maanden celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk geëist. Plus twee jaar niet rijden. De verdachte reed rond 01.00 uur op 25 februari 2018 op de Oost Veluweweg. Met een veel te hoge snelheid haalde hij twee auto’s in. Het 38-jarige slachtoffer stak met zijn fiets ter hoogte van de Laan van de Dierenriem over en kwam daar in botsing met de VW Golf van de verdachte.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn