Volledig scherm
Diana de beus toont haar oorkonde.

Diana de Beus is Verkoper van het Jaar

Aventusleerling Diana de Beus uit Beekbergen mag zich een jaar lang Verkoper van het Jaar noemen.

Ze won de finale van deze wedstrijd tussen Duitse en Nederlandse mbo-scholieren. Leerlingen van 18 Nederlandse en Duitse mbo-opleidingen streden om de titel, nadat zij zich eerder dit jaar al door de voorrondes (in Borken, Duitsland) en de halve finale (in Kalkar, Duitsland) hadden geknokt.

In deze vakwedstrijd tussen leerlingen van het vak Detailhandel, voerden deelnemers een zo goed mogelijk verkoopgesprek met een klant uit het buurland, waarbij ieder zijn eigen taal gebruikte en rekening hield met cultuurverschillen.

Diana wist met de verkoop van haar speltbrood het beste verkoopgesprek te voeren. De wedstrijd werd voor het vierde opeenvolgende jaar georganiseerd. De competitie richt zich op Duitse en Nederlandse mbo-leerlingen Detailhandel uit de Euregio RijnWaal en is een stimulans voor jongeren om zich voor te bereiden op een internationale carrière in de retail.

In de zeskoppige vakjury was het bedrijfsleven uit beide landen vertegenwoordigd met mensen van grote retailers als drogisterijketen Etos, modebedrijf Van Tilburg en het Duitse levensmiddelenconcern ReWe, met daarnaast Martin Voth, auteur van studieboeken voor en over de detailhandel en BK-directeur Michael Ebbers.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn