Volledig scherm
© Thinkstock

Die-hards halen in Hoenderloo twintig mille op voor het goede doel

Door in sommige gevallen zelfs 24 uur door de bossen van Hoenderloo te fietsen, is er door ruim zestig mountainbikers 21.782 euro ingezameld voor Stichting De Hoop. Die biedt hulp bij verslaving en psychische problemen.

De sportievelingen namen deel aan de MTB-Marathon van Cycle for Hope. Na uren zwoegen kwamen de mountainbikers vanavond onder luid gejuich over de finish. Dat was ook meer dan terecht: ze fietsten 6, 12 of zelfs 24 uur door de Veluwse bossen, individueel of in estafette. De eerste deelnemers vertrokken vrijdagavond al. Zij ervoeren hoe koud het 's nachts al kan zijn. Het koelde af tot 4 graden. 

Vier ton

De MTB-marathon maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Dit jaar vonden de Ladies Ride, de Toertocht, de Dikke Banden Race en het Rondje Nederland al plaats vanuit Dordrecht. Met deze activiteiten werd dit jaar bijna 400.000 euro ingezameld voor De Hoop. In 2020 hoopt Cycle for Hope het tienjarig bestaan te vieren, met extra feestelijke evenementen.

  1. Vleesverwerker Vion verder onder vuur, vertrouwen is weg
    PREMIUM
    Video

    Vleesver­wer­ker Vion verder onder vuur, vertrouwen is weg

    Vleesverwerker Vion laat per direct meer dan vijftig touringcars rijden om medewerkers, veelal arbeidsmigranten, van en naar slachterijen te brengen. ,,Een supergoed plan, maar natuurlijk veel te laat’’, zegt de Apeldoornse burgemeester Ton Heerts. Als voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) liet hij de Vion-slachterij in Apeldoorn woensdag vergrendelen toen bleek dat het vervoer van slachthuismedewerkers in strijd was met de coronarichtlijnen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn