‘Dinomasker om privacy één grote publiciteitsstunt’

VideoDierentuinen en attractieparken in onze regio noemen de maskeractie van DierenPark Amersfoort ‘onhandig’ en een ‘publiciteitsstunt’. De dierentuin wil met het dinomasker de privacy van hun bezoekers beschermen.

DierenPark Amersfoort deelt vanaf vandaag dinomaskers uit aan bezoekers die niet op de foto willen. Het gaat dan vooral om kiekjes die andere bezoekers maken en waar zij vaak per ongeluk op terechtkomen. 

Volledig scherm
Met een masker is je privacy volgens DierenPark Amersfoort gewaarborgd. © DierenPark Amersfoort

De dierentuin merkte dat gasten behoefte hebben aan mogelijkheden om niet gefotografeerd te worden tijdens een dagje uit.

Publiciteitsstunt 

Avonturenpark Hellendoorn noemt de actie van DierenPark Amersfoort ‘één grote publiciteitsstunt’. Het attractiepark heeft daarnaast nog nooit klachten gehoord over bezoekers die ongevraagd op foto’s van anderen terechtkomen. 

Toestemming

Ook Dierentuin Apenheul krijgt geen opmerkingen van bezoekers over fotografie. ,,Daarom zien wij ook geen enkele aanleiding om maatregelen te bedenken”, zegt woordvoerster Marlous ten Berge. ,,Voor de foto’s die wij als park zelf maken vragen we netjes toestemming.”

Bij het Dolfinarium krijgen ze maar heel zelden een vraag of klacht van mensen die ongewild gefotografeerd zijn. ,,Wij zijn dan ook niet bezig met maatregelen of soortgelijke acties als in Amersfoort", stelt een woordvoerder. 

Hij vindt de proef in Amersfoort sowieso onhandig. ,,Het lijkt me geen pretje om heel de dag met een masker op te lopen..."

Attractiepark Walibi vindt het eveneens niet nodig om privacymaatregelen te nemen om bezoekers te beschermen.

Geen grap 

DierenPark Amersfoort benadrukt dat het niet gaat om een publiciteitsstunt, maar om een 'serieuze pilot'. ,, Het is geen grap", verzekert woordvoerster Marije Allemekinders. ,,We delen de maskers uit bij de ingang en daar wordt heel wisselend op gereageerd. Over een paar weken gaan we evalueren."

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn