Volledig scherm
Apenheul-directeur Coen de Ruiter. uitsnede foto Apenheul

Directeur Coen de Ruiter Apenheul vertrekt

APELDOORN - Apenheul-directeur Coen de Ruiter gaat per 1 januari het dierenpark verlaten. De 47-jarige Coen de Ruiter zal per 1 februari in dienst treden bij een ander bedrijf.

De vacature Algemeen directeur van Stichting Apenheul wordt op 12 november gepubliceerd. Apenheul heeft in de tijd van De Ruiter een modernisering van educatie en beleving ondergaan.

Missen
“Ik ben 7,5 jaar lang elke dag met veel plezier naar Apenheul gegaan. En dat doe ik nog steeds,” zegt De Ruiter. “Toch is het goed dat ik ga. Apenheul is gegroeid in professionaliteit en daar hoort weer ander leiderschap bij. Ook is een frisse blik zeer waardevol. En voor mijzelf is het goed weer eens helemaal uit mijn comfortzone te gaan. Daar heb ik zin in, maar ik ga mijn collega’s, de vrijwilligers en de dieren in Apenheul wel missen!”

Natuurbehoud heeft ten tijde van De Ruiter een meer zichtbare plek gekregen in het park. Commercieel is de organisatie gemoderniseerd in het horeca-aanbod en de opzet van banqueting voor de zakelijke markt. Ook heeft Apenheul een Apeldoorn-campagne opgezet om Apeldoorners meer te betrekken bij het park.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn