Volledig scherm
Marcel Ritmeester, in zijn electriciteitsmuseum in Hoenderloo.

Directeur elektriciteitsmuseum Hoenderloo overleden, toekomst museum onzeker

Het Nederlands Electriciteits Museum in Hoenderloo is voorlopig gesloten. De reden daarvoor is het overlijden van de directeur en conservator, Marcel Ritmeester. Hij overleed, na een kort ziekbed, op 85-jarige leeftijd.

Ritmeester was niet alleen directeur en conservator van het Hoenderloose museum, hij was ook nog eens - samen met zijn vader - oprichter. Dat gebeurde zo'n 45 jaar geleden. Terwijl andere electriciteitsmusea in Nederland (waaronder het Evoluon in Eindhoven) het loodje legden, wist Ritmeester zijn particuliere museum wel in de benen te houden.

Pronkstuk in het museum was altijd een authentieke gloeilamp van Thomas Edison. Of die lamp binnenkort of op latere termijn opnieuw te bezichtigen is, is zeer de vraag. Het museum is met directe ingang gesloten en het is afwachten wat er mee gaat gebeuren.

Marcel Ritmeester wordt vandaag in besloten kring begraven in Hoenderloo.

  1. Toekomst recreatiegebied Caitwickerzand onzeker door komst ecoduct
    PREMIUM
    Video

    Toekomst recreatie­ge­bied Caitwicker­zand onzeker door komst ecoduct

    De komst van het ecoduct over de Kootwijkerweg heeft waarschijnlijk gevolgen voor de toegankelijkheid van recreatiegebied Caitwickerzand. Het ecoduct komt zo kort tegen het recreactiegebied nabij Kootwijk aan dat bezoekers de dieren kunnen verstoren. Voor terreinbeheerder Staatsbosbeheer is het te vroeg om te kunnen zeggen wat de gevolgen zijn. ,,Maar dat de komst van het ecoduct invloed heeft op de omgeving is wel zeker’’, zegt boswachter Laurens Jansen namens Staatsbosbeheer.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn