Volledig scherm
Rammstein-zanger Till Lindemann. © Paul Bergen

Dit is Rammstein zondag van plan in Apeldoorn!

updateWie hoopt dat Rammstein komende zondag optreedt in Apeldoorn, komt bedrogen uit. Alleen een promotietruck van de Duitse metalband komt naar de stad, met als doel om nog meer muziekliefhebbers in vuur en vlam te zetten.

Zij mogen in Apeldoorn op de foto met de twaalf meter lange Rammstein-lucifer. De hardcore supporter zal het daar best warm van krijgen, al weegt deze ervaring natuurlijk niet op tegen een concert van de wereldberoemde Duitse metalband.

Speciaal

Rammstein kondigde op Twitter aan dat er iets speciaals staat te gebeuren in diverse Europese steden, waaronder op zondag 19 mei in Apeldoorn. De hoofdstad van de Veluwe wordt in één rijtje genoemd met onder meer Brussel, Berlijn en Wenen.

Lange tijd hield het de gemoederen vandaag bezig. Ook op het Apeldoornse stadhuis hadden ze het nieuws gelezen. Gemeentewoordvoerder Marcel Pater meldde dat het ook voor hem uit de lucht kwam vallen. ,,Tot dusverre is mij niks bekend.’’

Volledig scherm
Rammstein noemde Apeldoorn in één zucht met steden als München en Hamburg. © Rammstein

De Nederlandse fanclub stond ook voor raadsels, maar had wel zijn vermoedens. ,,Het kwam voor ons als een grote verrassing, Apeldoorn of all places!?’’, sprak Madelon van Rammstein Netherlands. ,,We zien in het promotiemateriaal veel met een lucifer verschijnen. Wij denken dat er morgen in Berlijn een enorme lucifer in de stad komt te staan, de dag daarop in Hamburg en dan in Apeldoorn. Wij denken dat de lucifer gaat branden als een soort olympisch-vuur en zo van stad naar stad wordt gebracht.’’

Kansen

Haar vermoedens blijken niet uit de lucht gegrepen. Het nieuwe Rammstein album komt er aan en daarom doet een twaalf meter lang exemplaar van een lucifer meerdere Europese steden aan. Fans kunnen elkaar zondag tussen 12.00 en 15.00 uur bij de Mediamarkt aan de Voorwaarts in Apeldoorn ontmoeten en het nieuwe album beluisteren. Ook maken ze kans op kaarten voor het concert op 25 juni in De Kuip en op een een zeldzaam vinyl-exemplaar van de Deutschland-single. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn