Politie staat op een parkeerplaats naast het huis in Apeldoorn waar een dodelijke steekpartij heeft plaatsgevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie staat op een parkeerplaats naast het huis in Apeldoorn waar een dodelijke steekpartij heeft plaatsgevonden. © de Stentor

Dit zijn de 8 dodelijke misdrijven van 2018 in Oost-Nederland

Acht keer vond er in 2018 in Oost-Nederland een dodelijk incident plaats, waarbij justitie denkt aan een misdrijf. Volgens de website Moordatlas.nl werden dit jaar in heel Nederland 108 moorden gepleegd, veel minder dan vorig jaar (158). De zaken in het oosten waren vaak schokkend (een in stukken gesneden lichaam in een kruipruimte) en triest (huiselijk geweld). Een overzicht.

De kruipruimtemoord, Zwolle, 7 februari.

Zwollenaar Deniz Guldogdu, vader van meerdere kinderen, verdwijnt begin februari spoorloos na een bezoek aan zijn beste kameraad Mark de G. Familie zet een grote zoektocht op touw, waar ook De G. aan meedoet. Maar al snel valt de verdenking van de politie op de boezemvriend zelf. Hij blijkt, zo wijzen camerabeelden uit, de laatste te zijn geweest die zijn maat in levenden lijve gezien heeft.

 1. Gloednieuw verpleeghuis in Apeldoorn biedt als zorghotel 76 bedden voor herstellende coronapatiënten
  PREMIUM

  Gloednieuw verpleeg­huis in Apeldoorn biedt als zorghotel 76 bedden voor herstellen­de coronapa­tiën­ten

  De kamers en gangen baden in het daglicht, het ruikt er nieuw, de verf lijkt net opgedroogd. Het gloednieuwe verpleeghuis op de voormalig Juliana-locatie is helemaal klaar voor haar nieuwe bewoners. De naamplaatjes van de gelukkigen zitten al op de deuren. Maar de kamers worden voorlopig niet bewoond door de geplande groep zorgbehoevenden. Het pand aan de Koning Lodewijklaan gaat eerst dienstdoen als zorghotel.
 2. LIVE | Corona in de regio: Virus maakt bijzondere verkoop vlaggen nodig, geen wegafsluitingen in IJsselland met Pasen

  LIVE | Corona in de regio: Virus maakt bijzondere verkoop vlaggen nodig, geen wegafslui­tin­gen in IJsselland met Pasen

  Oost-Nederland zit nu bijna een maand in de coronacrisis. We zien tal van mooie initiatieven, zoals particulieren die massaal mondkapjes maken en hele straten die meedoen aan de berenjacht voor kinderen. Maar intussen is er elke dag ook weer verdriet en bezorgdheid om mensen die ziek worden of overlijden. Mis vandaag niets over de corona-ontwikkelingen in ons regionale liveblog.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn