Volledig scherm
eigen foto

Djembe Abangane speelt verder

APELDOORN Djembe Abangane maakt een doorstart. De muzikale vriendengroep dreigde na vertrek van een begeleider uit elkaar te vallen. Sinds twee weken worden de repetities weer opgepakt. Er wordt gespeeld in een zaal van het Apostolisch Genootschap in De Maten.

Djembe Abangane is een groep met talentvolle jeugd die al meerdere malen succesvol heeft opgetreden. Wat begon als vreemden voor elkaar is uitgegroeid tot een muzikale vriendengroep vandaar als keuze de naam Abangane wat in het Zulu vrienden betekend.

De groep haalde een eerste plaats bij het straatartiestenfestival op Koninginnedag en mocht optreden voor de First Lady of Zambia. Na het vertrek van een begeleider dreigde de groep uit elkaar te vallen. Omdat de leden van de groep te kennen gaven toch heel graag samen en onder dezelfde begeleiding verder te willen hebben enkele ouders de schouders er onder gezet en heeft de jeugdgroep een doorstart kunnen maken.

Om deze doorstart te kunnen realiseren heeft de groep een tijdelijke oefenruimte ter beschikking gekregen van Het Apostolisch Genootschap in wijk De Maten. Van hieruit hoopt de groep via sponsoring en/of subsidie een eigen ruimte te kunnen betrekken zodat men een eigen vaste plek heeft om te oefenen en hun talenten verder te ontwikkelen. Tevens hopen ze dit jaar weer een aantal optredens te kunnen gaan geven.

Bekijk hieronder een video van de groep:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn