Dode gevonden in Beekbergen: Sporenonderzoek in volle gang

Het sporenonderzoek in de Beekbergense bungalow waar in de loop van zondagmiddag een levenloos lichaam werd aangetroffen, ging tot maandagochtend vroeg nog door. 

Volledig scherm
Een uitgebreid team van technisch rechercheurs onderzoekt de dood van een bewoner van Bospark Beekbergen © Pim Velthuizen

De politie is met groot materieel uitgerukt; de dagploeg werd zondagavond afgelost. Op het Hazenpad in vakantiepark Bospark in Beekbergen is een Plaats Delict Unit van het formaat zeecontainer geplaatst, van waaruit een uitgebreid team van technisch rechercheurs zijn werk doet. "We hebben opgeschaald omdat de doodsoorzaak nog niet kon worden vastgesteld. We moeten dit zorgvuldig onderzoeken en dat heeft tijd nodig", zei een woordvoerster van de politie zondagavond.

Aardige man

Volgens omwonenden gaat het om een 52-jarige man die al ruim vier jaar permanent op het park woont, maar de politie kan dat nog niet bevestigen. "Hij woonde er alleen. Had volgens mij ook geen relatie. Hij was altijd keurig gekleed en ging elke dag naar zijn werk", aldus een bewoner die de man tijdens wandelingen met zijn hondje meerdere keren sprak, maar die hem niet bij naam kent. "Bij mooi weer zat hij altijd met een biertje in zijn tuintje en maakte hij praatjes met mensen die voorbij kwamen. Groette ook altijd. Het was een aardige man, vijanden of verkeerde vrienden had hij volgens mij niet. Ik heb ook nooit rottigheid gehoord over hem."

Ook de bewoonster van een bungalow aan de overkant van het pad heeft de man meerdere keren gezien en gesproken, maar kent hem niet bij naam.

Bungalow

In het Bospark staan de pakweg 400 huisjes kriskras door elkaar aan kronkelpaadjes, van elkaar gescheiden door groen met redelijk wat privacy. Ongeveer eenvijfde van de bewoners woont er - legaal - permanent, de overige huisjes, chalets en stacaravans worden voor korte of langere tijd verhuurd. Het park is tijdens het paasweekend goed bezet. De mensen zijn er redelijk op zichzelf. Aan het Hazenpad bewoonde het slachtoffer een van de weinige stenen bungalows.

Niemand van de omwonenden heeft  voordat het lichaam werd aangetroffen, iets bijzonders gezien of gehoord. Geen schoten, geen geruzie of iets anders dat opviel. "Ook daarvoor niet", aldus de bewoner met het hondje, die al 15 jaar op het park woont. "Er was nooit iets bijzonders met hem." Ook bij zelfdoding kan hij zich niets voorstellen. "Hij was eigenlijk altijd vrolijk."

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn