Dode vrouw in Apeldoornse woning is 53-jarige moeder

videoDe dode vrouw, die gisteravond in een woning aan de Bronsgietersdonk in Apeldoorn is gevonden, is de 53-jarige moeder van het gezin. Dat heeft de politie vanmiddag bevestigd. Het huis staat in de wijk De Maten.

Of sprake is van een misdrijf, moet onderzoek uitwijzen. Er is nog niemand aangehouden, laat politiewoordvoerster Sigrid Passchier weten. 

Het lichaam is gisteravond in huis gevonden. Over de omstandigheden wil de politie nog niets zeggen. Passchier meldt in een persbericht: 'Het Team Forensische Opsporing startte een sporenonderzoek. Er wordt onderzocht wat er precies in de woning heeft afgespeeld. Daarbij worden alle scenario’s onder de loep genomen'.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Na de vondst van het lichaam werd het terrein rondom de woning afgezet. © Pim Velthuizen

De vrouw werkte al jaren als ziekenverzorgende bij Zorggroep Apeldoorn. Daar is het nieuws als een bom in geslagen, vertelt woordvoerder Bart van Uitert. ,,Het is een zeer gewaardeerde collega. Iedereen is er kapot van. Onze eerste gedachten gaan uit naar haar familie. Daarnaast zullen we het team opvangen, maar ook de bewoners met wie ze intensief heeft gewerkt.'' Van Uitert heeft inmiddels ook contact gehad met de 57-jarige partner van de vrouw. 

De buurt reageert geschokt op het nieuws. Bewoners vertelden vanochtend dat zij juist deze week een val had gemaakt tijdens een yogales. Toen de buren zwaailichten in de straat zagen, dachten ze aanvankelijk dat ze onwel geworden was. In de eerste berichten werd gerept over een lichaam in de tuin, maar de politie bevestigt dat de vrouw in huis is gevonden. Samen met haar partner heeft ze een zoon en dochter. Oorspronkelijk komt het paar uit Iran, blijkt uit gegevens van het Kadaster. Zij kochten het huis in 2003.   

Volledig scherm
Het onderzoek naar de dode vrouw in de Apeldoornse woning is nog in volle gang. © André Valkeman

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn