Volledig scherm
PREMIUM
Marwin de Bruin stopt met Vakman De Bruin in Apeldoorn. © Eigen foto

Doe-het-zelf-zaak redt het niet meer in Apeldoorn

De komst van Hornbach is de druppel waardoor de emmer overloopt, zegt Marwin de Bruin. Na 36 jaar zet hij op de Eglantier in Apeldoorn een punt achter Vakman De Bruin. Hij ziet geen toekomst meer voor een doe-het-zelf-winkel in een wijkwinkelcentrum als De Maten.

Hij nam de zaak in 2003 over van zijn vader Niek. Die begon de winkel in 1983 toen Nederland het economisch zwaar. De Bruin had net als vele anderen zijn baan verloren. Met vijf kinderen, een hypotheek en geen werk betekende het openen van een eigen winkel dat het ‘erop of eronder’ was. Door de eindjes aan elkaar te knopen - tulpenbollen verkocht hij in bakjes die over waren van de Chinees -  wist hij zijn zaak tot een succes te maken.

  1. 7 vragen aan de onderzoekers die ruim 15.000 teken testen op levensgevaarlijk virus
    PREMIUM
    Aanrader van redactie

    7 vragen aan de onderzoe­kers die ruim 15.000 teken testen op levensge­vaar­lijk virus

    Ruim 15.000 teken uit alle delen van het land worden op dit moment onderzocht door wetenschappers van de Wageningen Universiteit (WUR) in het kader van een onderzoek naar het voor de mens gevaarlijke ‘tekenvirus’ TBE. Het onderzoek moet onder meer duidelijk maken hoe het virus zich verspreidt. In drie jaar tijd zijn zes mensen er flink ziek door geworden. Het meest recente geval deed zich deze vorige week voor in Twente.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn