Gebouw 055 aan de Condorweg in Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Gebouw 055 aan de Condorweg in Apeldoorn. © Rob Voss

Dominee tegen rechter: ‘Ik ben bedrogen door de gemeente Apeldoorn’

Dominee Peter van der Weerd van Stichting Gebouw 055 wond er donderdag voor de Raad van State geen doekjes om. Het stadsbestuur wist in 2012 wel degelijk van zijn plan om in gebouw 055 aan de Condorweg niet alleen een kerk te beginnen maar ook - en voornamelijk zelfs - een evenementen- en cursusgebouw. De predikant voelt zich bedrogen door de gemeente, zei hij tegen voorzieningenrechter Hans Venema.

7 reacties

 • M.M. Bonder

  1 maand geleden
  Vergunning verleend, is vergunning verleend. Als dit toen binnen het bestemmingsplan was, en het is niet veranderd, dan zou dit toch nog altijd moeten gelden? @Gemeente Apeldoorn: wat is daar moeilijk aan?
 • Jan Mulder

  1 maand geleden
  @Kor Flokstra, precies jij begrijpt het. Als het de overheid, hier gemeente apeldoorn, uitkomt dan wordt het bestemmingsplan of de vergunning aangepast. Past het niet in hun straatje dan ben je de de sjaak
 • kor Flokstra Kor

  1 maand geleden
  Ja E v Boxtel. Als het de overheid uitkomt dan mag er best wat gedaan worden alleen wat in hun straatje past. Daar buiten is alles verboden. En als Accres iets wil ,al het tegen alle regels in dan komt het voor elkaar. Neem het AGOVV terrein maar ,daar wil de gemeente Apeldoorn een aantal velden gebruiken voor parkeren Apenheul. Dit laat het bestemmingsplan niet toe . Maar daar geeft de gemeente Apeldoorn wel een draai aan zodat het wel kan.
 • Julius Bruins

  1 maand geleden
  Op zich wel een mooi pand voor Coa-opvang, mooi centraal, vlakbij het station en het bunkertje🤔
 • Ed Groot

  1 maand geleden
  Apeldoorn laat zich voor de gek houden. Die van der Weerd en alphatronics is een pot nat, van dezelfde commerciële eigenaar.