Volledig scherm
Een buurtbewoonster troost de Apeldoorner voor zijn huis. © Kevin Hagens

Doneeractie en vragen aan burgemeester Berends over op straat gezet Apeldoorns gezin

Op de site doneeractie.nl is een inzamelingsactie opgezet voor het Apeldoornse gezin dat gisterochtend op straat is komen te staan. Door een langslepend conflict met hulpverleners en woningcorporatie De Woonmensen werd de huurovereenkomst niet verlengd, waardoor gisterochtend het huis van de drie Apeldoorners is ontruimd.

Via de website wordt opgeroepen om de mensen te helpen en geld te doneren. Wie de actie gestart is, is niet bekend.

Behalve een doneeractie roert ook de politiek zich. Lokaal Apeldoorn wil opheldering over het Apeldoornse gezin dat maandagochtend op straat werd gezet. Het huis van het gezin werd om 10.00 uur ontruimd, als gevolg van een langslepend conflict met hulpverleners en de woningcorporatie. De lokale partij wil weten wat de achterliggende problematiek is en welke stappen er zijn ondernomen. Ook wil de partij van het college van burgemeester en wethouders weten of deze schrijnende uitzetting, zoals Lokaal Apeldoorn de uitzetting noemt, echt niet te voorkomen was.

De partij wijst het college op de afspraken die er tussen de gemeente en Apeldoornse woningcorporaties zijn gemaakt, juist om huisuitzettingen bij huurders met woonproblemen te voorkomen. ‘Staat deze huiszetting niet in schril contrast met de afspraken die er zijn gemaakt’?, schrijft de partij.

Een buurvrouw bood het gezin onderdak aan, maar waar het gezin nu verbijft is niet bekend. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn