Bij voetbalclub Groen Wit’62 uit Apeldoorn was het tot twee jaar geleden verplicht te douchen na een training of wedstrijd, maar sinds de uitbraak van corona is die regel verdwenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij voetbalclub Groen Wit’62 uit Apeldoorn was het tot twee jaar geleden verplicht te douchen na een training of wedstrijd, maar sinds de uitbraak van corona is die regel verdwenen. © Maarten Sprangh

Door het doucheverbod tijdens corona worstelen clubs nu met een veranderde kleedkamercultuur

PollDouchen na het sporten is voor veel volwassenen net zo vanzelfsprekend als het wisselen van seizoenen, maar hoe anders is dat voor de jeugd van nu. Na het doucheverbod tijdens corona worstelen clubs én jeugdleden in de regio met de voorheen zo vanzelfsprekende verfrissing. 

11 reacties

 • Robbert Scholten

  3 weken geleden
  Ik vind douchen prima maar op de vereniging? Neen,
 • Carla Boer

  1 maand geleden
  Daar zit je dan in de auto, op de terugweg van training of uitwedstrijd en dan een stel stinkende zwetende vieze spelers in je auto mee. Je wordt ingedeeld om voor vervoer te zorgen. Slechte zaak, terwijl het heel normaal is even te douchen en schone kleren aan te doen. Idioot gedoe dat iedereen hier dat maar goed vind.
 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  Laten de mensen die spelen het zelf beslissen hoe moeilijk is dat!
 • Julius Bruins

  1 maand geleden
  Zelfs sporters hebben behoefte aan privacy, gewoon ieder zijn eigen douchecabine met omkleedruimte, dan zal er weer gewoon op de club gedouched worden. Dat primitieve mens-onterende samen douchen is hopeloos verouderd en geboren uit armoe.
 • Bert van de Grift

  1 maand geleden
  Verplichten om te douchen?? Dat is van de gekke. Men kan gewoon bepaalde redenen hebben om dit niet te doen. Laat hen in hun waarde!

Apeldoorn