Voorzitter André Bereschot (links) en secretaris Frans Pol (rechts) van Posterenks Belang en secretaris van Algemeen Belang Wilp-Achterhoek Renate Jansen (midden) zijn geschrokken van de plannen die de gemeente Voorst en Leisurelands hebben voor het recreatiegebied van Bussloo.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter André Bereschot (links) en secretaris Frans Pol (rechts) van Posterenks Belang en secretaris van Algemeen Belang Wilp-Achterhoek Renate Jansen (midden) zijn geschrokken van de plannen die de gemeente Voorst en Leisurelands hebben voor het recreatiegebied van Bussloo. © Ronald Hissink

Dorpen stropen boos mouwen op om plannen ‘groene parel’ Bussloo: ‘De grens is nu echt bereikt!’

Ze konden hun ogen niet geloven toen ze lazen wat de gemeente Voorst en Leisurelands van plan zijn met ‘hun groene parel’. Zo komt er mogelijk een glamping en wordt er extra gebouwd aan de zuidkant van recreatiegebied Bussloo. ,,De grens is nu écht bereikt.”

11 reacties

 • Pim Willemsen

  7 maanden geleden
  Wethouder vindt het jammer ‘dat eerst de media wordt opgezocht..’ Tja, als een bezwaar over het verkwanselen in een lade van een verstoft ambtenareburo wordt geschoven, dan gebeurt er dus niets. Lees je het in de media, dat weet je als wethouder dat je hier werk van moet maken, dat de media over jouw schouder meekijkt.
 • Arno Wienands

  7 maanden geleden
  Dhr P. Is al ca 2 jaar bezig. Pas va april dit jaar werd meer info verstrekt. Belangenvereniging zijn gehoord. Echter hierna geen overleg. Na de laatste raadsvergadering zou het masterplan binnen 3 mnd klaar zijn. Waar blijft de transparantheid van P.? P. Heeft al veel onwaarheden uitgesproken tijdens de vergadering. Gemeente Voorst, word wakker en stel kritische vragen. Laat Bussloo wat het is. Rust is ver te zoeken bij het realiseren van deze plannen. Bescherm mens en natuur.
 • THJ Mulder

  7 maanden geleden
  30 okt. ik rij net weg van strandhuys de. Enk. meer dan 200 streetraces rijden met meer dan 100km uur langs "stilte gebied" bussloo.... vervolgens rijd ik langs pampus waar de jeugd massaal mef scooters, auto s en fietsers dojr de dorpen schreeuwend wegrijden... ik durf de weddenschap wel aan wat meer overlast oplevert. pampus en de donkere omgeving van bussloo of de jeugd die juist die donkere stilte opzoekt. waarom ga je geen veklag houden over jou eigen opgerichte Pampus??
 • THJ Mulder

  7 maanden geleden
  wel apart dat men op voorhand als last heeft van meer trafic op een recreatiegebied (geen natuurgebied. 45 jaaar geleden was het hier weiland en een stortgat. nu een prachtig recreatiegebied. ik snap het sentiment. je zou maar in een rustig dorp wonen en ineens wordt er een snelweg door je achtertuin gelegd met een recreatieplas als dank. maar op dit moment is het alleen maar rustiger hoor Frans. behalve dan de streetraces die ieder weekend s nachts op de kneuterstraat worden gehouden
 • Arnold Wijngaard

  7 maanden geleden
  Bussloo is een door de mens geschapen rust en recreatieoord. Laat het dus eens een tijdje met rust en kijk hoe het zich verder zonder ingrijpen gaat ontwikkelen. Over tien jaar zou het wel eens zo kunnen zijn dat de natuur in volle kracht regeert en de mens nog steeds optimaal kan genieten van deze prachtige locatie. Het vraagt geduld, maar helaas heeft onze samenleving dat steeds minder als er ook geld een rol speelt.

Apeldoorn