Willy Gout in zijn kapperszaak in Apeldoorn, waar soms ‘een drankje wordt gedaan’.
Volledig scherm
PREMIUM
Willy Gout in zijn kapperszaak in Apeldoorn, waar soms ‘een drankje wordt gedaan’. © Maarten Sprangh

Dreigende ‘straf’ voor borrel in Apeldoornse kapsalon is van tafel: ‘Niet meer dan terecht’

Een kapper die in zijn zaak een drankje dronk met collega’s, hoeft niet meer te vrezen dat hij daarvoor een geldboete krijgt van de gemeente Apeldoorn. De lokale overheid stelde eerder dat de ondernemer de Alcoholwet overtrad en kwam daarom met een serieuze waarschuwing. Die wordt nu teruggedraaid. ,,Niet meer dan terecht, denk ik.’’

5 reacties

 • P. Versteegen

  2 maanden geleden
  Volkomen terecht natuurlijk, de gemeentelijke interpretatie van de wet is uiterst bijzonder en wordt voor zover ik heb kunnen nagaan buiten Apeldoorn niet op deze manier gehandhaafd!
 • ron Witteveen

  2 maanden geleden
  Vandaag of morgen de 2e kamer maar eens een aangetekende brief sturen, immers daar borrelen ze ook regelmatig. En heel makkelijk , wij niet dan zij ook niet !!!!!!
 • Henk Janssen

  2 maanden geleden
  Hier wel, maar bij de ondernemer bij de molendstraat,(la paloma) gaat de dreiging tot aan de rechter door? Is dit de persoonlijke kapper van de burgemeester of zo?
 • J. Albers

  2 maanden geleden
  Dit is ook Nederland anno 2022. De regel- en bemoeizucht van overheden beginnen vormen aan te nemen die zeer onwenselijke zijn. Het lijkt er op dat overheden zelf niet door hebben dat deze ontwikkeling haar doel flink aan het voorbij schieten is en daarmee uitlokt, dat burgers in toenemende mate een vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid aan het ontwikkelen zijn. We leven nu eenmaal niet in een dictatuur. Al begint het er met alle regeltjes wel op te lijken. Een volstrekt verkeerde richting.
 • Sjoerd Stellingwerf

  2 maanden geleden
  Blurring - als daarvan sprake zou zijn - wordt door de overheid zowel bestreden als loyaal gedoogd. Terwijl het RIVM waarschuwt tegen blurring in winkels, werd juist het tegenovergestelde bereikt in het regeerakkoord. Daarom heeft de gemeente, denk ik, geen grond voor vervolging.