Drie gewonden bij ernstig ongeluk in Ugchelen

video + updateBij een ernstig ongeluk op de Europaweg in Ugchelen zijn vanavond drie gewonden gevallen.

Tegen 20.45 uur kwamen twee auto’s, een Volkswagen Golf en een Volkswagen Caddy  met elkaar in botsing bij de kruising met de Hoog Buurloseweg. Beide voertuigen kwamen in de middenberm tot stilstand. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Een traumahelikopter landde in de buurt van het ongeluk. Het ambulancepersoneel bekommerde zich om de inzittenden van de betrokken voertuigen. Daarnaast verleenden ook brandweerlieden, agenten, en medewerkers van de koninklijke marechaussee eerste hulp. De brandweer haalde onder meer één beknelde inzittende uit de Volkswagen Golf.

Drie inzittenden, de bestuurder van de Volkswagen Caddy en een man en een vrouw in de Volkswagen Golf, werden vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht.

Politieonderzoek

De kruising Europaweg / Hoog Buurloseweg werd na de crash afgesloten voor de hulpverlening en onderzoek. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet bekend. De verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De politie Apeldoorn zette vanavond al een getuigenoproep over het ongeluk online op haar Facebook-pagina.

De beschadigde auto's worden na het politieonderzoek afgesleept door een berger.

Volledig scherm
De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt voor het ongeluk in Ugchelen. © Pim Velhuizen
Volledig scherm
De hulpdiensten bekommeren zich om de inzittenden van de betrokken voertuigen. © Luciano de Graaf
  1. Kamerfractie CDA wil sneller besluit over overname Sandd door PostNL

    Kamerfrac­tie CDA wil sneller besluit over overname Sandd door PostNL

    Dat de Autoriteit Consument & Markt geen datum kan noemen voor een uitspraak over de fusie tussen de postreuzen Sandd en PostNL is de CDA-fractie in de Tweede Kamer in het verkeerde keelgat geschoten. ACM brengt daardoor bedrijven die opereren in een moeilijke markt in problemen meent het CDA, dat naar aanleiding van berichtgeving in deze krant over de kwestie vragen heeft gesteld aan staatssecretaris Mona Keizer (Economische Zaken & Klimaat).
  2. Babynieuws uit de bossen: Kalfje geboren in wisentkudde op de Veluwe

    Babynieuws uit de bossen: Kalfje geboren in wisentkud­de op de Veluwe

    Het gaat goed met de wisentkudde bij Radio Kootwijk. Stichting Wisent op de Veluwe kon vandaag de geboorte van een tweede kalfje deze zomer melden. Of het een jongetje of een meisje is geworden kan voorzitter Jan Wolleswinkel nog niet zeggen. ,,Al dat haar hè? Dat maakt het moeilijk om te zeggen. Pas als we eenmaal gezien hebben hoe het dier plast weten we of het een stier of koe is”. Eerder werd een stiertje geboren. Met dit laatste jong komt de kudde in totaal op zes dieren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn