Drie gewonden bij ernstig ongeluk in Ugchelen

video + updateBij een ernstig ongeluk op de Europaweg in Ugchelen zijn vanavond drie gewonden gevallen.

Tegen 20.45 uur kwamen twee auto’s, een Volkswagen Golf en een Volkswagen Caddy  met elkaar in botsing bij de kruising met de Hoog Buurloseweg. Beide voertuigen kwamen in de middenberm tot stilstand. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Een traumahelikopter landde in de buurt van het ongeluk. Het ambulancepersoneel bekommerde zich om de inzittenden van de betrokken voertuigen. Daarnaast verleenden ook brandweerlieden, agenten, en medewerkers van de koninklijke marechaussee eerste hulp. De brandweer haalde onder meer één beknelde inzittende uit de Volkswagen Golf.

Drie inzittenden, de bestuurder van de Volkswagen Caddy en een man en een vrouw in de Volkswagen Golf, werden vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht.

Politieonderzoek

De kruising Europaweg / Hoog Buurloseweg werd na de crash afgesloten voor de hulpverlening en onderzoek. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet bekend. De verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De politie Apeldoorn zette vanavond al een getuigenoproep over het ongeluk online op haar Facebook-pagina.

De beschadigde auto's worden na het politieonderzoek afgesleept door een berger.

Volledig scherm
De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt voor het ongeluk in Ugchelen. © Pim Velhuizen
Volledig scherm
De hulpdiensten bekommeren zich om de inzittenden van de betrokken voertuigen. © Luciano de Graaf
  1. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
    PREMIUM

    Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

    In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn