Volledig scherm
© IVN

Drie nieuwe mini-bosjes in Apeldoorn

Apeldoorn krijgt er dit najaar drie mini-bosjes bij in de stad. Die komen bij de basisscholen Passe-Partout en Ichthus, en op een nog te bepalen  plek in de wijk Osseveld-Woudhuis.

Natuurorganisatie IVN laat de komende jaren honderd zogenoemde tiny forests aanleggen. Dat zijn bossen met inheemse beplanting, ongeveer op de oppervlakte van een tennisbaan. Bij zo’n microbosje komt een buitenlokaal waar kinderen kunnen leren over de natuur. Apeldoorn is een van de plaatsen die hiervoor zijn aangewezen.

Verkoeling

De gemeente Apeldoorn is blij met het project, omdat het de natuur in de stad kan versterken, voor schone lucht zorgt en tegelijk een educatieve functie heeft. Daarnaast is de verwachting dat meer groen zorgt voor verkoeling in de zomer. Het eerste tiny forest in Apeldoorn is eind vorig jaar in de wijk Zevenhuizen aangeplant, tussen de Agricolastraat en de Pythagorasstraat.

De nieuwe locaties zijn naar voren gekomen nadat de gemeente in april opriep om  suggesties te doen  voor geschikte plekken. Van de tien aanmeldingen zijn de plannen van Passe-Partout (wijk Welgelegen), Ichthus (Kalmoesstraat) en de wijkraad Osseveld-Woudhuis als meest geschikt beoordeeld. De bedoeling is dat omwonenden ook bij het project worden betrokken.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn